Hur Justera kopplingshandtaget

Med regelbunden användning, kommer en motorcykel koppling kabel lossa gradvis från kopplingshandtaget grepp. Detta ökar vad som kallas "fri lek", vilket är det belopp med vilket spaken kan vara deprimerad innan det börjar fungera kopplingen. Om spaken fri lek inte kontrolleras regelbundet och underhållas, kan kabeln blir för slak och orsaka allvarliga problem inom kopplingsarrangemanget själv. Justeringar gjordes vid spaken kan fyllas i på ett par minuter. Saker du behöver
Tänger
Visa fler instruktioner
1

Dra tillbaka gummiskyddet från kopplingshandtaget, och lossa den större låsmuttern genom att skruva loss den med fingrarna .
2

Skruva den mindre "justermuttern" utåt för att minska fri lek och dra i spaken, eller inåt för motsatt effekt. Använd en tång om att justera denna med fingrarna är för svårt.
3

Håll trycka kopplingshandtaget för att hålla koll på hur mycket justering görs. Bortsett från att justera det fria spelet, kommer det att göra även spaken känns hårdare, och så var noga med att inte minska fritt spelrum för mycket eller du kommer att vara kvar med en mycket snäv koppling.
4

Spänn låsmutter när rätt kopplingen verkan erhålls genom att skruva den mot spaken. Detta kan göras för hand, men du kanske vill avsluta med en tång.
5

tillbaka gummiskyddet på spaken och se om du kan växla genom att hålla i kopplingshandtaget deprimerad och växel pedalen upp och ner.
6

göra ytterligare justeringar som behövs tills spaken åtgärder returresa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109016.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.