Återskapa en XR75 Motor

Ett sätt att bekanta sig med motorcykel motorer är genom att bygga om en Honda XR75 motor. Motorn är relativt liten, och ombyggnad förfarandena är liknande de i större fyra-taktsmotorer. Motorcykel motorer har en topp-ände som består av cylindern och cylinderhuvudet, och en botten-änden med vevaxeln och kolven vevstaken. Ombyggnad av nedre änden kräver speciella verktyg och mekanisk expertis för att dela upp de fall och ersätta vevlager och staven. De med genomsnittliga mekaniska färdigheter kan göra en komplett topp-end bygga med XR75 motorn på en arbetsbänk. Saker du behöver
XR75 top-end kit
XR75 servicemanualen
metriska verktyg
Random tråd
Skruvmejslar
liten hammare
ringkompressorn Tool Review Momentnyckel

Visa fler instruktioner
Demontering
1

bort tändstiftet från topplocket för att eliminera motorkompressionsbroms. Avlägsna bultarna ventilkåpan och lyfta locket från toppen av topplocket för att exponera kamkedja och kamdrev.
2

Skjut kick-starter för hand tills huvudlänken i kamkedja är på toppen av kammen kedjehjulet. Avlägsna huvudlänken och fäst 24-tums-långa bitar av slumpmässig tråd till vardera änden av kammen kedjan. Tråden tillåter dig att hämta den kamkedja under slutskedet av ombyggnaden. Häng trådarna vid vardera sidan av topplocket. Addera 3

Lossa bort topplocksskruvarna. Tryck på sidorna av huvudet med en gummiklubba för att avsätta topplockspackning. Lyft huvudet av cylindrarna. Kassera topplockspackning. Ställ cylinderhuvudet åt sidan för nu.
4

Separat cylindern från toppen av vevhuset genom att bända loss med spetsen på en stor platt-tip skruvmejsel införas in i sömmen vid basen av cylindern . Lyft cylindern upp och från vevhuset för att exponera kolven. Låt ändarna av kamkedja och slumpmässiga trådar att vila ovanpå vevhuset.
5

Avlägsna handled-pin clips på varje sida av kolven med en skruvmejsel. Slå ut kolvtappen med en skruvmejsel och liten hammare och ta kolven bort i slutet av vevstaken. Släng klipp och kolvbult. Kassera kolven och ringarna.
6

Skicka cylinderhuvudet och cylindern i en motor butik och göra service. Underhåll omfattar byte av svaga ventilfjädrar och brända ventiler, polering huvudet och hopsättning det med nya ventilstyrningar och vårdare. Be butiken att finslipa cylinderfoder och ge en ny kolv och ringar som är dimensionerade för hålet. Addera Assembly
7

Fäst den nya kolven till vevstaken med den nya handleden stift och handled-pin klipp från Ombyggnadssatsen. Sätt de nya ringarna på den nya kolven. Placera den nya vevhus packningen från satsen ovanpå vevhuset. Fäst en verktygsring kompressor på kolven.
8

Mata ändarna av de slumpmässiga trådarna genom undersidan av kedjan portens mynning vid den vänstra sidan av cylindern. Dra i ändarna av trådarna genom på toppen av hamnen som du sänker cylindern på den övre delen av kolven. Ta bort ringen kompressorn. Skjut cylindern ordentligt ovanpå vevhuset packningen.
9

Sätt ny topplockspackning från satsen ovanpå cylindern. Mata ändarna av de slumpmässiga trådarna genom kedjan porten vid den vänstra sidan av cylinderhuvudet. Dra upp på trådarna för att lyfta ändarna av kamkedja genom huvudet när du ställer in huvudet på plats ovanpå cylindern.
10

Håll ändarna av kedjan på plats på kamdrev med ena handen och avlägsna trådarna. Koppla kedjan med ögla.
11

Thread huvudet bultar i topplocket. Se servicemanualen och dra åt bultarna till angivet moment med en momentnyckel. Placera den nya packningen ventilkåpan på huvudet och skruva ventilkåpan på plats. Montera ett nytt tändstift i huvudet innan du monterar motorn på motorcykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111426.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.