Så här kontrollerar Charging System på en WR 250 Yamaha

Problem inom avgiftssystemet för en Yamaha WR 250 kan påverka mer än bara motorcykelns strålkastare. Ett snabbt urladdat batteri är den vanligaste symtomet på ett avgiftssystem systemfel, det orsakar motorcykeln att sluta köra efter en handfull minuter eller hindra det från att starta alls. Pinpointing vilken komponent inom det elektriska systemet är orsaken till ett problem kan kräva minst en timme. Saker du behöver
insexnyckel
Säkringar
Multimeter
Automatisk batteriladdare
YTX5L-BS batteri
AC Magneto
Laddning spole
Spänningsregulator
Visa mer instruktioner
Batteri och säkring Inspektion
1

Lyft sidorna av sitsen upp något för att komma åt par bultar som håller fast sitsen på ramen. Ta bort skruvarna med en insexnyckel och dra sätet från motorcykeln. Säkringsdosan syns mellan sätesskenorna.
2

Skjut säkringsdosan lockets flik inåt och lyft luckan för att öppna säkringsboxen. Inspektera säkringarna visuellt, tittar specifikt på metall bron i säkringen. Byt ut alla säkringar som har en skadad eller "blåst" bro. Addera 3

Testa batteriets spänning med en multimeter. Ställ in multimetern till DC (likström) spänning skalan med inställningen ratten på multimetern ansikte. Placera multimeter röda positiva sond på batteriets pluspol och den svarta negativa sonden på den negativa polen. Ta del av batteriets spänning som anges på multimetern display.
4

Ladda batteriet med en automatisk batteriladdare om batteriets spänning är lägre än 12,1 volt DC. Testa batteriets spänning igen när laddningen är klar. Byt ut batteriet om spänningen är fortfarande mindre än 12,1 volt DC. Addera Laddning Utspänning Testa
5

Starta motorn och gasa halvvägs, med twist grepp på höger styret. Denna åtgärd ökar motorvarvtalet. Behåll denna motorvarvtal under den tid detta test av avgiftssystemet utspänning.
6

Placera multimeter röda positiva sond på batteriets pluspol och den svarta negativa sonden på den negativa terminalen för att testa spänning som överförs till batteriet genom motorcykelns magneto, laddning spole och spänningsregulator. Notera laddningsspänningen anges på multimetern display. Helst bör batteriet indikerar en minsta laddning utspänning på 14,1 volt.
7

stoppa motorn. Om laddningen utspänningen är lägre än 14 volt likström, testa magneto, laddning spole och spänningsregulator för att bestämma vilken komponent är trasig. Addera Magneto, Laddning Coil och Voltage Regulator inspektion

8

Lokalisera Magneto kablaget på vänster motorkåpan och följ den till laddningsstationen spolens anslutning. Dra kontakten halvorna.
9

Vrid multimetern s ratten till RX100 motståndet skalan.
10

Anslut multimeter röda positiva sond till den vita ledningen inom Magneto hälften av kontakten. Anslut multimetern svarta negativa sond till magneto anslutningens svarta tråden. Ta del av magneto motstånd mätning.
11

Upprepa testet på trådarna i laddaren spolens hälften av kontaktdonet, matchar den röda positiva sonden till den vita kabeln och den svarta negativa sonden till den svarta tråd. Helst ska magneto och laddning spole ha en resistans av 0,288 ~ 0,432 Ω (Ohm) indikeras på multimetern display.
12

Byt magneto eller laddning spole om endera komponenter motstånd är över eller under den 0,288-0,432 Ω (ohm) specifikationer. Byt spänningsregulator, om magneto och laddning spole är både inom den angivna resistansen sortiment.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107511.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.