Hur tar jag en innerslang Off av en Honda XR80?

Ingenting kan lägga sordin på en bra dag med ridning så mycket som en punktering. Oavsett om du rider din XR80 för att utforska en öppen slinga eller redo att träffa banan, kan en punkterad innerslang vara en deal breaker. I en situation som denna, kan vara kompetent att ta bort hjulet och röret snabbt hålla dig i kör istället för att skicka dig packning för hemmabruk. Lyckligtvis gör diminutiv XR80 innerslang ändrar ett kick, förutsatt att du har fört några av de grundläggande verktyg som krävs med dig. Saker du behöver
Dirt bike stand
Hylsnyckel och uttag
Wrench in
Schrader ventil Tool Review ersätter innerslang
Tryckluft
Visa fler instruktioner
Hjul Borttagning
1

Ställ motorcykeln på en dirt bike stand att lyfta hjulen från marken.
2

Lossa bakaxelns låsmuttern med en sockel skiftnyckel. Lossa bromsen armslängds låsmuttern på den bakre bromstrumman med en skiftnyckel och dra bromsstången ur bromsarmen. Lossa kedjespännarna på ändarna av swing arm med skiftnyckel och dra av kedjan från det bakre hjulets kedjehjul. Dra bakaxeln ur swing arm och sänk bakhjulet på marken.
3

Lossa framaxeln s låsmuttern med hylsnyckel. Lossa bromsen armslängds låsmuttern på frambromsen trumman med skiftnyckel och dra bromsstången ur bromsarmen. Dra framaxeln ur framgaffeln och sänk framhjulet till marken.
Innerslangar
4

Lägg hjulet på sidan och ta bort kärnan från ventilspindeln med en Schrader-ventil verktyg. Med hjälp av en skiftnyckel, ta bort låsmuttrarna från ventilskaftet och hjulets fälg lås.
5

Tryck däcket ner för att skapa en klyfta mellan däcket och kanten av hjulet. Sätt ett däck järn i springan och tryck ner den mot mitten av hjulet till spaken en del av däcket över hjulet. Flytta däcket järn och upprepa tills hela övre halvan av däcket har tagits bort från hjulet.
6

nå in i däcket och dra slangen ur däcket och kassera den. Pumpa upp ny innerslang delvis med tryckluft. Skjut ny innerslang i däcket och tryck ventilskaftet genom hjulets ventilspindeln hålet.
7

Tryck däcket ned mot hjulet. Använd däck järn att dra däcket över kanten på hjulet. Pumpa upp slangen till rätt däcktryck med tryckluft. Dra åt låsmuttrarna på ventilspindeln och utanpåliggande lås med nyckel. Sätt tillbaka hjulet på motorcykeln i omvänd ordning mot demonteringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107406.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.