Hur man tar bort bränslefilter i en Yamaha XT600

Byggt till båda spår rev smuts och asfalterade vägar, har Yamahas XT600 dual-sport motorcykel blivit en klassiker rida bland äventyrslystna motorcyklister. Att hålla dessa encylindriga maskiner i fungerande skick kräver ett stadigt flöde av bränsle fritt från föroreningar som skulle kunna påverka förgasaren och motorn. Ett bränslefilter placerad mellan bränsletanken och förgasaren så att smuts och rost inte in i förgasaren. Filtren bör bytas regelbundet för att förhindra ansamling av material från att begränsa flödet av bränsle. Saker du behöver
Hylsnyckel och uttag
Container
Bränslefilter
Visa fler instruktioner
1

Parkera motorcykeln på ett plant underlag och vrid bränsleventilen till "OFF". Låt motorn svalna helt.
2

Lokalisera paret av sätet bultar under bakkåpan. Med hjälp av en hylsnyckel, ta bort sätet bultarna och dra den bakre delen av sätet uppåt. Dra sitsen på baksidan av motorcykeln för att lossa plasten fliken på framsidan av sitsen från ramen. Ställ in sitsen åt sidan.
3

bort bulten på undersidan av ramens sidoluckan med en hylsnyckel. Dra fästet fliken på framsidan av sidoluckan ur ramens genomföringen. Dra sidoluckan nedåt, sedan framåt, för att frigöra den från bakkåpan. Upprepa på motsatt sida.
4

Ta luftkanaler från bränsletanken, med hjälp av en hylsnyckel för att skruva loss fästskruven. Dra kanalens monteringsfliken ur ramens genomföringen. Dra ledningen framåt och bort från bränsletanken. Upprepa på motsatt sida.
5

Följ bränsleledningen från bränslekranen till bränslefilter mellan förgasaren. Ta tag i slangklämman på bränsletanken-sidan av bränslefiltret. Pressa klämman ben tillsammans för att lossa klämman och dra bränsleledningen från bränslefiltret. Låt något bränsle kvar i raden att rinna ned i en behållare. Lossa klämman på motsatt sida av bränslefiltret och dra bränsleledningen bort från filtret.
6

Montera ett nytt bränslefilter på bränsleledningen. Passa filtrets flow-pilen så att den pekar mot förgasaren. Lossa slangklämmorna och tryck bränsleledningarna över filtret bröstvårtor. Skjut slangklämman upp och runt bränsleledningen och filter bröstvårtor.
7

Slå på bränslekranen och observera bränslefiltret för läckor. Justera bränsleledningen och slangklämmor som behövs. Installera om luftkanaler, täcker sidorna och bak i omvänd ordning mot demonteringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107346.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.