Hur man läser en Yamaha VIN-nummer

Fordonets identifieringsnummer, även kallad VIN, är en sekvens av siffror och bokstäver som kan brytas ner och läsa förutsatt att du har en förståelse för vad varje bokstav eller numeriska metoder siffra. Det är bra att veta hur man läser din Yamaha VIN-nummer, oavsett om reservdelar eller bara för din egen medvetenhet. Instruktioner
1

Lokalisera VIN på din Yamaha. VIN är normalt återfinns under styret och ligger på styrspindeln. Om du inte hittar VIN på Styrspindel, kontrollera fordonets ram för en liten metallplatta som kommer att visa VIN.
2

Decode innebörden av din Yamaha motorfordon VIN genom att bryta ner unikt mönster av siffror och bokstäver. Till exempel, om VIN börjar med "4" eller "1" då din Yamaha gjordes i Amerika, en "2" står för Kanada och "3" står för Mexiko. Fordon tillverkade i Korea, Japan, England, Tyskland, Italien och Brasilien skulle ha nr för ett fordon som börjar med "K", "J", "S", "W", "Z" och "9", i den ordningen. Den sekundära karaktär VIN speglar biltillverkare, vilket skulle vara ett bokstaven "C" för alla Yamaha motorfordon.
3

Leta tredje VIN siffran. Detta står för tillverkaren divisionen som producerade motorfordon.
4

Notice VIN-nummer fyra till åtta. Dessa fem siffror återspeglar de funktioner som finns på fordonet.
5

Observera nionde siffran på VIN. Denna speciella siffran är unik och används som säkerhet för att garantera ett giltigt VIN-nummer.
6

Titta på 10th siffran i VIN. Detta står för året av bilmodell. Från åren 1988 till 2000 skulle den tionde VIN siffra vara "J" till "Y" och därefter den 10: e siffran ändrades för att reflektera ett nummer.
7

Decode de sista sju siffrorna i VIN följa dessa regler: den 11: e siffran är anläggningen anläggningen där fordonet monterade. Siffror Tolv genom sjutton står för den ordning som de fordon som var församlade.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108794.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.