Supermoto Honda XR Information

Kombinera off-road smuts rider med gatan, är det 2009 XR650L Hondas svar på åkare som vill ha en multi-funktionell motorcykel. I juni 2010 var den senaste Honda XR supermoto-klass motorcykel produceras under 2009. Kapabel på alla terränger, det 644cc motor och transmission tillåts ryttare throaty prestanda medan suspensionen fick möjlighet att hoppa av hopp off-road eller bekvämt manövrera runt trafik i staden. Historia

Honda XR650L introducerades 1993. Den dubbla sport klass motorcykel fick uppmärksamhet efter sina fasta föreställningar i Baja 1000 race, vilket ställer ryttare mot en ansträngande långlopp ned Baja halvön, enligt uppgift från Topspeed.com. Mellan 1993 till 2000 var den XR650L tillgängliga i Shasta vit med regnbåge blå, Shasta vit med Capri blå och Shasta vit med Uranus våldsam. Det var inte förrän 2000 till 2009 som Honda även företaget varumärkesskyddade röd och vit färgsättning.
Motor & Transmission

Drivs med en 644cc, enkel överliggande kamaxel , fyrtakts motor, var Honda kunna producera 61,2 hästkrafter vid 6.750 rpm och 64 Nm vid 5.500 rpm. Honda valde en luftkyld torr sump motor på grund av den ökade markfrigången, mindre storlek och eliminering av oljetråget. Hondas patenterade Radial fyrventils Combustion Chamber ökad makt att rida uppför branta backar, manövrera över stora stenar och accelerera trafiken. Enligt Honda, en 12-volts tändsystem paras med en tryckknapp elstart och kväva minskade sannolikheten för långsamma starter i ogynnsamma väderförhållanden eller när den är kall. En 8.3:1 kompressionsförhållande, 100 mm borrning och 82 mm slaglängd tillåts en toppfart på cirka 110 MPH enligt Topspeed.com. Den fem-växlad växellåda snurrade en # 520 O-ring förseglad kedjan över 15 kuggarna i fronten och 45 kuggar drevet i bak.
Fjädring & Chassis

På baksidan, Honda patenterade Pro-Link Showa justerbar fjädring, byggd av en enda fjäder, singel dämpare och progressiv koppling, ökad komfort med 11 inches av potentiell fjädringsväg. Honda inkluderade en 43 mm luft justerbar ledande-axel Showa patron också med dämpande justerbarhet, vilket resulterade i 11,6 inches av resor. Den semi-double-vaggan stålram hjälpte minska den totala XR supermoto vikt och ökad hantering i mjuka till hårda ytor. Addera Bromsar

Främre och bakre skivbromsar och borrade skivor bidrog till att hålla vikten nere för ökad långsammare prestanda i olika väderförhållanden. De främre bromsarna ingår två-kolvsok för ökad bromskraft i leran eller på gatan.
Mått & Tekniska specifikationer

Med en våt vikt (full av gas ) av 346 pund, är XR650L lättmanövrerad men inte ljus. Mycket av den ökade vikten beror på strålkastare, blinkers, bromsljus, hastighetsmätare och elstart nödvändig för laglig användning på väg. Till skillnad från street-bara motorcyklar, den höga 13-tums markfrigång, 57,3-tums hjulbas och 27-graders rake tillät detta supermoto manövrerbarhet off-road. Utan ryttare, var extra vadderad, motocross-inspirerade sits 37 inches från marken. Den större kammaren i bränsletanken höll 2.8 liter gas parat med en 0,6-liters reserv kammare för långa turer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107289.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.