Vad är en Harley Panhead?

Älskare av Harley-Davidson motorcyklar kan omedelbart säga vad eran en klassisk Harley kommer från genom att titta på cykelns ventilkåporna. Distinkt fördjupningar i täcket ändrade form under de åren, och mellan 1948 och 1965, markerade svackor formad som en inverterad pan eran av Panhead. Första Panheads

första Panhead Harley-Davidson motorcyklar debuterade 1948. Motivet var att förbättra oljeflödet och konsumtion över att de befintliga Knucklehead motorer. De Panheads behöll modellbeteckningar hos Knuckleheads: E, EL, ES, F, FL och FS - och cyklar tillverkades med 61 - och 74-kubik-tums motorer. För denna modell år, var huvudet Kromade, men under de följande åren skulle de vara tillverkade av rostfritt stål. Addera Hydra Glide

En av de första stora nyheterna i den Panhead eran var införandet av hydrauliska framgafflar 1949. Harley-Davidson kallas denna funktion Hydra-Glide och inkluderade det i alla Panhead modeller. En fjädring alternativet varit tillgänglig på Sidecar Twin och idrott modeller ensamma, dessa modeller har utsetts EP och ELP för 61-kubik-tums version och EP och FLP för 74-kubik-tums version. En annan viktig utveckling av de tidiga Panhead åren var införandet av en fot shifter.
The Middle Years

År 1958 sattes Harley-Davidson hydraulisk fjädring bak till Hydra-Glide och omdöpt funktionen Duo-Glide. Vid denna tid var det Panhead Sport Solo och Super Sport Solo endast tillgänglig med 74-kubik-tums motorer. Utformningen av Panhead cyklar kontinuerligt välkommern genom den första halvan av 1960-talet, med kosmetiska förändringar såsom införandet av en aluminium strålkastare maskinhuset 1960 och mekaniska uppgraderingar såsom en enda brand tändsystem 1961.


Sista Panheads

regeringstiden av Panhead upphörde 1965 då de första Electra Glides blev de sista Panhead modellerna. Den Electra Glide blev så namngett, därför att det ingår ett 12-volts elsystem. Den 1966-modellen såg övergången till de nya Shovelhead motorerna, även om dessa tidiga Shovelheads kallas ibland pan-Spadar eftersom de behöll den särskiljande transmissionskåporna från Panhead.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111015.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.