Så Kontrollera komprimering på en 1999 CR80

Compression testning bör göras ofta på en tvåtakts racercykel såsom 1999 Honda CR80. Det är en bra idé att kolla kompressionen efter varje tävling. Om din CR80 används endast som en smuts cykel för rekreation, och inte rids för hårt, behöver det inte testas så ofta. I cyklar gillar CR80, ringen, kolv och cylinder slits ganska fort, och den övre änden måste byggas om från gång till gång. Det är bara det pris du måste betala för att rida en tvåtakts byggda för racing. Instruktioner
1

Rengör luftfiltret om den behöver det. Ett smutsigt filter kan minska luftflödet och kasta av komprimering behandlingen.
2

Varmkör motorn. Kompressionen läsning kanske inte vara rätt om motorn inte är fullt uppvärmd.
3

Ta bort tändstiftet. Du kanske också måste ta bort sitsen och bensintanken för att få tillräckligt med tillgång utrymme för din komprimering mätare, som varierar i storlek.
4

Installera komprimering mätare. Vissa mätare skruva in tändstiftet uttaget, andra du trycker in i sockeln och håll medan motorn vänds. Om du har den senare typen, behöver du någon att sparka runt motorn medan du håller mätaren.
5

Öppna gasreglaget hela vägen så att motorn all luft den behöver. Sparka runt motorn snabbt flera gånger tills kompressionen behandlingen slutar gå upp.
6

Läs mätaren. Komprimering bör vara ca 160 psi. En 20% minskning är okej, men blir slitna. Vid ca 130 psi är det dags att överväga att fräscha upp den övre änden. Om du tävlar i lopp du kanske inte vill låta det sjunka så långt. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110616.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.