Hur Byt Sportster Bromsbelägg

bromsbeläggsbyte är en standard underhåll förfarande avgörande för en cykel är säker drift. Bakre bromsbelägg bära vanligen i samma takt som den bakre däcket och bör bytas ut samtidigt. Främre bromsbelägg vanligtvis sista två till tre gånger längre. Enligt underhåll Guide "101 Harley-Davidson Performance Projects," byta bromsbelägg är ett projekt som tar mellan 30 och 60 minuter. Saker du behöver
Nya bromsbelägg
insexnyckel
Skruvmejsel
rengöringslösning
Tänger
Bromsrengöringsmedel
Smörjmedel
Visa fler instruktioner

1

Parkera Sportster under en period av flera timmar på den plats där du planerar att ändra dina bromsbelägg. Det är viktigt att du tillåter cykeln att svalna helt innan du utför underhåll.
2

Skruva ur de två skruvarna som håller den främre bromsok på plats med hjälp av en insexnyckel. Detta kommer att frigöra bromsoket för borttagning.
3

Dra bromsok tillbaka mot baksidan av motorcykeln tills det drar av rotorn.
4

Inspektera tjocklek för skador. Tjockleken bör inte ha några synliga tecken på slitage. Kontrollera om det finns sprickor eller andra tecken på skador. Byt ut skadade bromsok.
5

bort bromsbeläggen från bromssystemet hand. Avlägsna 5/16-tums bulten som håller dynorna på plats från bromsoket. Dra klämman bromsbelägg, som innehåller själva styrplattan, ur bromsoket. Tryck bromsbelägget ur klämman. Släng de använda kuddar.
6

Rengör broms rotorer. Spraya rotorn med broms renare och använd en torr trasa för att torka bort det.
7

Tryck ner bromspedalen på Sportster. Detta kommer att ladda ur luften ur bromskolvarna. Släpp bromsen när all luft släpps ut från kolven.
8

Rengör kolvarna. Spraya kolvarna med broms renare och torka renare bort med en ren, torr trasa.
9

Skjut kolvarna tillbaka i bromsoket med hjälp av en platt skruvmejsel. Detta återställer kolvarna "komplett utbud av rörelse och kommer att förbättra bromskraft.
10

Snap en bromskloss i bromsen klippet som du tog bort från den gamla bromsbelägg. Klippet är avgörande för hur bromsarna fungerar och bör bytas om det verkar slitet eller skadat.
11

Sätt en liten mängd smörjmedel på varje dyna och sprida det jämnt över ytan. Smörjmedlet både förbättrar bromsverkan och skyddar ansiktet av rotorn.
12

Skjut båda bromsbelägg tillbaka i position inuti bromsoket. Försäkra att de är korrekt placerade och fullt inne bromsok systemet.
13

Skruva 5/16-tums bulten tillbaka i bromsoket. Detta kommer att säkra bromsbeläggen i position.
14

Placera bromsoket tillbaka i position på rotorn. Dra åt de två skruvarna med insexnyckeln.
15

Pump bromsarna att återuppbygga trycket i ledningen.
16

provköra Sportster vid låga hastigheter där det finns lite eller ingen trafik. Kontrollera att bromsen trycker ned som den ska och att cykeln har lämplig bromskraft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109732.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.