Hur man bygger en billig elektrisk motorcykel

med transport-och energikostnader ökar i oroväckande takt, har många amerikaner börjat utforska alternativa metoder för att pendla till jobbet och tillbaka. För detta ändamål har ett fåtal kunniga gör-det-själv-typer tagit en ny väg att sänka både bränsle och fordon kostnad genom att konvertera vanliga motorcyklar till ett eldrivet fordon. Om du är intresserad av att gå grönt på två hjul, se till att planera framåt och gör din forskning. Varnas, detta är inte ett företag för mekaniskt utmanas-. Saker du behöver
Donor motorcykel
Elmotor
Elektronisk styrenhet Laptopbatterier
Visa fler instruktioner
1

sätta upp realistiska mål för ditt projekt. Noga överväga dina dagliga pendla och väg du tar till jobbet och tillbaka. Hemmagjort elektriska motorcyklar, i genomsnitt, bara ha en realistisk intervallet tio till 30 miles och kan nå hastigheter på upp till 40 och 50 mph. Har din dagliga pendla passar inom detta område och kan du säkert rida på dessa hastigheter längs din valda väg? Om inte, kan detta inte vara ett hållbart alternativ för ditt.
2

Välj en donator motorcykel för att konvertera. Även om det finns en oändlig mängd sorter att välja mellan, är det bäst att välja en äldre, begagnad motorcykel eftersom de är billigare och lättare att hitta. Innan du köper, inspektera motorcykeln och leta efter tecken på skador på de tre viktigaste komponenterna:. Den ram, fjädring och hjul
3

isär motorcykeln och ta bort motorn och avgas till frigöra utrymme för elkonvertering. Detta är också den bästa tiden adress eventuella andra frågor som cykeln kan ha, till exempel däck ersättare.
4

Bestäm spänningen och mängden amp timmar, eller den maximala strömstyrkan dras i en timme, som krävs för ditt koncept. Detta gör att du kan välja rätt batterityp och kapacitet att para ihop med en elmotor.
5

Välj en elmotor och en elektronisk styrenhet. Dessa styrenheter är nödvändigt att sända gaspådrag ingångar till motorn och finns i olika strömstyrka skalor som kan ge högre hastigheter. Nackdelen med högre strömstyrka styrenheter är en högre strömförbrukningen som begränsar den totala utbudet av din cykel.
6

Tillverka fästen och fästen för motor, controller och batterier. För bästa viktfördelning möjligt, försök att montera de tyngsta komponenterna närmare botten av ramen.
7

Anslut komponenterna tillsammans och ladda batterierna.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106100.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.