Justera Frambroms på din Harley

Under åren har Harley-Davidson motorcyklar utrustade med antingen en trumma eller hydraulisk skiva fram bromssystem. Den äldre trumma-stil inställning använde en stålvajer att dra en uppsättning bromsbackar mot bromstrumman. Med tiden skulle bromsback slitage och kabelns naturliga tendens att sträcka resultera i en lös bromsspaken kräver på spaken för att dras in nästan till handgreppet att bromsa motorcykeln. Likaså är skivbromsar påverkas av luft och kondens uppbyggd i hydraulsystemet. Medan trumbromsar kan justeras genom att dra i kabeln, måste hydrauliska bromsar luftas för att avlägsna instängd luft eller föroreningar. Saker du behöver Kundservice stå
Blocknyckelsats
stjärnskruvmejsel
Momentnyckel
Plastbehållare
Sifon eller spruta
bromsvätska
Box-end skiftnyckel set
tre meter, klar plastslang
Shop handdukar
Visa fler instruktioner
Fram Trumbroms Justering
1

Lyft motorcykelns framhjul från marken, med en tjänst monter.
2

Snurra framhjulet med handen och dra den främre bromshandtaget. Helst ska den främre bromsen engagera så spaken passerar genom en fjärdedel av hela sitt utbud av rörelse.
3

Dra gummimuffen ifrån frambromsen kabel skaderegleraren, placerad bakom vänster gaffelben nära styrningen pivot. Lossa justerskruven lås, med en kombination skiftnyckel. Vrid justerskruven medurs för att spänna bromsvajern, flytta bromshandtaget engagemang pekar bort från handtaget, eller vrid justerskruven moturs för att lossa kabeln och flytta ingreppspunkten närmare handgreppet. Justera kabeln, efter behov, tills bromsen griper en fjärdedel av vägen in bromshandtaget rörelseomfång när den dras i.
4

Snurra framhjulet igen, denna gång utan att dra i bromshandtaget. Hjulet ska snurra fritt utan att dra på de främre bromsbackarna. Om den främre bromsen slirar eller hindrar hjulet från att snurra lätt, lossa bromsvajern aning och snurra hjulet igen. Dra gummimanschetten över bromsen kabel skaderegleraren om hjulet kan snurra fritt.
5

Lossa bromsen stud sko pivot, ligger på vänster sida av framhjulet s bromstrumman, liksom fronten axelmuttern, med hjälp av en hylsnyckel. Ta inte bort stiftet eller axelmuttern.
6

Snurra hjulet igen och dra den främre bromshandtaget så långt som möjligt. Håll bromshandtaget på plats och dra åt bromsen stud skon svänga ordentligt mot bromstrumman. Dra åt framaxeln muttern till 50 fot-pounds, med hjälp av en momentnyckel. Släpp främre bromshandtaget.
7

Snurra hjulet igen. Dra den främre bromshandtaget in och ta del av hur långt bromshandtaget färdas innan det inleder bromsen. Justera in bromshandtaget, med justeraren bromsvajern, efter behov.
8

bort tjänsten stå och sänka motorcykeln på sidostödet.
Front Disc Brake Air Blödning
9

Parkera motorcykeln på sidostödet. Vrid styret åt höger tills den främre bromshuvudcylindern vätskebehållare, som ligger på höger handtag är i ett vågrätt läge. Täck bränsletanken och centrum av styret med en tung trasa handduk.
10

Ta bort locket och det inre membranet från vätskebehållare, med en stjärnskruvmejsel. Överför gammal bromsvätska hölls i reservoaren i en plastbehållare, med hjälp av en sifon eller spruta. Häll i ny bromsvätska tills behållaren är 3/4 full.
11

Placera en box-nyckel över främre bromsok luftningsskruven, som ligger antingen på baksidan eller längs toppen av bromsok . Skjut en tre-fots längd klar plastslang över änden på luftskruven och skiftnyckel. Placera den andra änden av slangen i plastbehållare.
12

Dra gummistövel från broms slang montering på baksidan av den främre bromshuvudcylindern, om sådan finns. Placera en box-nyckel över passande då tätt svepa en butik handduk runt beslaget och skiftnyckel. Dra in bromshandtaget, sedan lossa beslaget ett halvt varv. En liten mängd av luft och bromsvätska kommer att sippra ut från den lossade montering. Dra åt kopplingen, sedan långsamt släppa bromshandtaget. Upprepa fyra gånger till för att helt ta bort luft från den främre huvudcylindern. Försiktigt packa upp handduken och ta bort lådan-end skiftnyckel. Dra åt kopplingen till 15 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
13

Fyll oljebehållaren tills behållaren är 3/4 full.
14

Lossa bromsen bromsok bleed skruva ett kvarts varv och dra bromshandtaget i långsamt att driva en liten mängd bromsvätska i genomskinliga slangen Dra åt luftningsskruven och långsamt släppa bromshandtaget. Upprepa tills vätskan instängd i slangen är ljust bärnstensfärgad och inte längre har luftbubblor eller skräp upphängd i det. Dra åt luftningsskruven till 80 tum-pounds.
15

Fyll oljebehållaren tills bromsvätskenivån är jäms med upphöjda steg kastas i den bakre delen av behållaren, eller är 13/64- tum, eller 5 mm, under toppen av reservoaren. Installera det inre membranet och locket på oljebehållaren.
16

Pump främre bromshandtaget flera gånger. Du ska känna en ökande mängd motstånd när bromshandtaget flyttar en fjärdedel av vägen genom sitt utbud av resor. Rebleed frambromsen om du inte känner motstånd, vilket indikerar att luften fortfarande är instängd i bromssystemet. Torka upp spilld bromsvätska
17

, med en butik handduk. Vrid styret åt vänster.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111634.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.