Problem med att bygga din egen Yamaha Exhaust

Avgassystem design är bedrägligt komplex eftersom det innebär att tidpunkten för osynliga tryckvågor och mönster för tvåtakts och fyrtakts motorer är helt annorlunda. Designa ett avgassystem för alla Yamaha fyra-eller två-takt är i sig svåra, matematik-intensiva och kräver en grundlig förståelse av teorin av varje. Att replikera Yamahas egenutvecklade och sinnrikt system EXUP avgassystem till Yamaha eller någon annan maskin kan vara ännu svårare. Eftermarknaden Exhaust

Ett nytt avgassystem är ofta högt på listan över "första saker att byta ut" på modern sport cyklar. Vad är bättre än ljudet av en ny Yamaha R1 än en ny Yamaha R1 med en helt ny, fullt titan avgassystem med burkar kolfiber? De ser bra ut, låter bra, gör mer makt, och väger mindre. De är också mycket utvecklad och väldigt svårt att göra, utan några garantier all din ansträngning kommer att resultera i en funktionell produkt. Noga överväga eftermarknaden avgaserna innan du försöker bygga.
Yamahas fyrtaktare Exhaust
p Om du ska försöka bygga en Yamaha fyrtaktsmotor avgassystem , kan du replikera en befintlig design med lättare material såsom titan. Om du inte replikera en funktionell, befintlig design, måste du förstå fyrtaktare avgas teori. I allmänhet är den största hästkrafter som produceras genom att maximera flödet - ett rakt rör med ingen flödesbegränsning. Dock kommer raka rör inte ge dig maximalt vridmoment. Ökad vridmoment kräver viss begränsning eller "mottryck." Fyra-takts avgaser design är en kompromiss mellan vikt, buller, hästkrafter och vridmoment.
Yamaha tvåtakt Exhaust

Yamahas tvåtakts avgassystem kan ge betydligt större hästkrafter vinster än fyrtaktsmotorer system. I själva verket kan bultning på en högpresterande tvåtakts avgaser vara den enskilt största makten vinst uppnås. Till skillnad från fyrtaktare, har två-takts avgaserna en period i stroke där det finns en rak linje från slutet av avgaserna, genom avgasporten, in i förbränningskammaren, ända upp till toppen av kolven, mottryck, tidsinställd höger, kan direkt slå igen kolven hårdare, och gör mycket mer makt. Avgassystemet på en tvåtakts kallas en "expansionskammare," eftersom det tillåter överhettade avgaser att expandera, då det drosslar ned till en mindre diameter, vilket skapar mottrycket. Det är möjligt att skapa en egen expansionskammare (s). Som en fyrtakts-systemet, om du inte gör en exakt kopia av en funktionell design, måste du förstå teorin mycket väl eller cykeln får inte köra alls.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108761.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.