Moped Vs. Scooter

Ofta förväxlas med varandra, skotrar och mopeder är ganska olika. Båda är små motordrivna fordon som går på två hjul, men det är där likheterna slut. Så vad är en moped, egentligen, och varför är skotrar så annorlunda? Definiera Moped

En moped är en cykel-typ fordon, utrustade med pedaler och en låg-powered motor, vilket ger ett ekonomiskt transportmedel. Termen moped eller motor-pedal, härrör från cykel-liknande pedaler som ryttaren använder för att driva fordonet och för att starta sin hjälpare motor. De flesta stater klassificera ett tvåhjuligt fordon med en cylindervolym mindre än 49 kubikcentimeter som en moped. Vissa stater, som Kalifornien, kräver mopeder vara utrustade med pedaler. Addera Skotrar Defined

Motor-skotrar, kan särskiljas genom deras insteg chassi och fotstödet . De är oftast drivs av en liten motor med förskjutningar som sträcker sig från 50 cc till 650 cc. Skotrar arbetar typiskt på mindre diameter 10-tums hjul. Goda exempel på skotrar är Hondas Spree, Yamahas Vino, Suzukis Burgman och den berömda italienska skotrar från Vespa.
Tekniska skillnader

Mopeder och skotrar båda använder små motorer för framdrivning. Men en moped motor avsedd att hjälpa föraren när man trampar och ger bara en del av loket makt. En scooter använder sin motor för att ge alla framdrivning, hela tiden. Skotern använder en elektrisk och laddningssystem, som driver lamporna och tändsystem samt fyller på batteriet. Mopeder kan vara utrustade med ett grundläggande elsystem, men många kan fortfarande köras av eget bruk av pedalerna. Mopeder får använda små eller stora diameter hjul, till exempel en 36-tums cykelhjul. Skotrar använder endast mindre diameter hjul, den största diametern är 12 inches.
Rättsliga skillnader

flesta stater klassificera mopeder som motordrivna cyklar och kräver inte mopeden vara registrerade. Dock måste ryttaren ha ett giltigt körkort. Skotrar klassas som en motorcykel, som kräver registrering, mc-godkända licenser, och i vissa stater, försäkring. Mopeder är i allmänhet begränsade i hastighet och cylindervolym, med de flesta stater begränsa motoralternativ till 49 cc eller mindre och maxhastighet på 30 mph. Kansas, tillåter emellertid mopedmotorn förskjutningar upp till 130 cc. Skotrar är inte begränsad i maximal hastighet eller förskjutning.
Kulturella skillnader

skotrar och mopeder länge har förankrade i Europas kulturarv, det finns förbindelser till stora delar av Frankrike, Spanien och Italien. Mopeden moniker är vardagsmat och hänvisar till många av skotrar och sanna mopeder som färjan människor över många europeiska städer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106461.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.