Hur man tar bort en CRF250X Förgasare

Den CRF250X var en mindre aggressiv alternativ till Hondas fyrtakts motocross-specifik CRF250R, att förlita sig på ett bredare spektrum av makt som kunde användas på mindre än race-tempo hastigheter. Att se till att X-modellens förgasaren var ren och fri från skräp kan gå en lång väg mot cykelns prestanda på spåret. Demontering av förgasaren för regelbunden rengöring eller trimning är inte så svårt som det först verkar, men kräver en viss förtrogenhet med motorcykelns kaross och bränslesystem. Saker du behöver
Dirt
cykelställ 10, 12 och 14 uttag mm
Hylsnyckel
10 och 15 mm Blocknycklar
stjärnskruvmejsel
Momentnyckel

Visa fler instruktioner
Demontering av förgasare
1

Montera CRF250X på en dirt bike stand att höja båda hjulen från marken. Låt motorn svalna i minst 30 minuter. Avgassystemet och motorn måste vara kall vid beröring innan du fortsätter.
2

Ta bort bultarna fästa plast sidokåpor, som ligger under sätet, till motorcykelns ram, med hjälp av en 12 mm hylsa och en sockel skiftnyckel. Dra täcket och sätet från motorcykeln.
3

Lossa klämbulten fästa ljuddämparen till avgasröret med en 12 mm hylsa. Demontera fästbulten fästa den övre delen av ljuddämparen till motorcykelns ram med användning av en 12 mm hylsa. Dra ljuddämparen ur avgasröret.
4

bort kylarens vanten, som ligger på framsidan av bränsletanken på båda sidor av motorcykeln, med hjälp av en 10 mm hylsa. Vrid spaken bränsleventilen, placerad under vänster sida av bränsletanken, till "Off". Lossa skruven framtill på bränsletanken med en 10 mm hylsa, dra gummibandet bort av fliken vid basen av tanken. Lyft bränsletanken bort av motorcykeln, dra sedan bränsleslangen bort av bränslet ventilmunstycket med en tång
5

Skruva ur skruvarna från den nedre delen av hjälpramen -. Den del av ram som bildar motorcykelns svans - med hjälp av en 14 mm hylsa. Lossa de övre sub-frame bultar. Vicka på sub-frame uppåt mot de övre skruvarna tills du har direkt tillgång till den övre stötdämparen bult. Dra åt de övre sub-frame bultar för att hålla sub-frame i ett helt upplyft läge.
6

Skruva den övre stötdämparinfästning bult och mutter med en 14 mm hylsa och en 14 mm skiftnyckel. Dra stötdämparen bort från sitt fäste på ramen.
7

Lossa klämmorna som fäster förgasaren till motorns luftintag fläns och luften rutan kanalen med hjälp av en stjärnskruvmejsel. Ta gasvajern locket från höger sida av förgasaren med en 4 mm insexnyckel. Lossa gasreglaget muttrarna kabellås Använda en 10 mm kombination skiftnyckel, dra gasvajern ändar av gasspjället på höger sida av förgasaren.
8

bort hot-start kabelmuttern, sitter på vänster sida av förgasaren, med en 12 nyckel mm kombination. Dra hot-start-kabeln ur förgasaren.
9

Koppla ur kontakt för gasspjällslägets sensor, som ligger längst ner i den högra ramen järnväg, nära kylaren. Skjut kanalen luftskåpet off av förgasaren inlopp, dra förgasaren åt höger tills den kan tas bort från motorcykeln. Addera Installera Förgasare
10

Push förgasaren på motorn sugflänsen från den högra sidan av motorcykeln. Dra kanalen luften rutan på förgasaren inlopp. Dra kanalen och flänsen klämmor, med en stjärnskruvmejsel. Förlägg förgasaren s gasspjällssensorns kontakt till rätt bildruta järnväg och koppla in den i ledningsnätet.
11

Tryck hot-start kabeln i chokeanordningen på vänster sida av förgasaren. Skruva den hot-start kabelmuttern på plats med hjälp av en 15 mm kombination skiftnyckel. Slip gasvajern änden i spärrarna inbyggda i trottelventilen på den högra sidan av motorcykeln. Montera gasvajern locket på förgasaren med en 4 mm insexnyckel. Dra åt gasreglaget muttrarna kabellås Använda en 10 mm kombination skiftnyckel.
12

Skjut det övre fästet stötdämpare i hållaren inbyggd i ramen. Skjut bulten stötdämpare genom konsolen och övre fästet, sedan skruva muttern stötdämpare på plats för hand. Dra åt muttern och bulten till 32 foot-pounds med hjälp av en momentnyckel.
13

Lossa de övre sub-frame bultar, med hjälp av en 14 mm hylsa. Sväng hjälpramen nedåt tills de nedre sub-frame fästen är i linje med flikarna inbyggda i motorcykelns ram. Skruva fast den nedre sub-frame bultar på plats, med hjälp av en 14 mm hylsa. Dra åt de övre skruvarna till 29 foot-pounds och de nedre bultar till 36 foot-pounds.
14

tillbaka bränsletanken på motorcykeln med hjälp av en 10 mm hylsa. Dra gummibandet över fliken vid basen av bränsletanken. Skjut bränsleslangen på bränslekranen munstycket. Sätt tillbaka kylaren höljer med en 10 mm hylsa.
15

Skjut ljuddämparen på avgasröret. Skruva ljuddämparen monteringsbulten på plats med hjälp av en 12 mm hylsa. Dra åt bulten till 19 foot-pounds. Dra avgasröret klämma röret bult 15 foot-pounds
16

tillbaka sätet och sidoskydden med en 12 mm hylsa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111720.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.