Typer av 2-taktsolja

En tvåtaktsmotor är en förbränningsmotor som åstadkommer i två varv vad en fyrtaktsmotor gör i fyra varv. Förbränningsmotorer fyra olika cykler: intag, kompression, makt och avgaser. Två slag lyckas kombinera inloppsslaget med utblåsningsslaget och kompressionsslaget med power stroke. De har inte armatur och förlitar sig på olja blandas i bensinen för att smörja arbetande delar, särskilt i vevhuset. Ricinolja

Medan de flesta av dagens tvåtaktsoljor är gjorda av antingen olja, syntetiska oljor eller någon kombination, är ricinolja gjorda ricinbönor. Eftersom tvåtaktsolja blandas med gasen och oljan brännas som bränsle, tvåtakts motorer avger en distinkt lukt. Motorcykel racing fans förknippar ofta lukten av "bean oil" med vintage racing motorcyklar, som det brukade vara standard för racing två slag.
Synthetic Oil

bas för syntetisk olja härrör inte från ämnen som finns i naturen, t.ex. petroleum eller råolja. Basen i syntetisk olja är konstgjorda. Liksom de flesta motoroljor, har syntetisk olja också ett antal tillsatsämnen. Tillsatserna gör inte upp mycket av oljan i volym, de används främst för att hålla bränsle-och oljerester från att dö på motordelarna. De flesta tillsatser är i huvudsak lösningsmedel.
Blandolja

Blended tvåtaktsoljor använder blandningar av petroleumprodukter baser med syntetiska baser. Trenden går mot syntetiska oljor, så blandade oljor är i allmänhet så dyrt som syntetiska. Oavsett kostnad, är nästan alla av dagens tvåtaktsoljor högteknologiska. Blandade oljor är också sannolikt att ha ett antal kemiska tillsatser för att åstadkomma renhet i motorn och utförandet av oljan.
Transmission och andra olje
p Det är viktigt att komma ihåg att inte all olja i en två-takts maskin används i förbränningskammaren. Två slag har massor av rörliga delar från överföringar till hydrauliska bromsar, kopplingar och patroner gaffel. De flesta smörjmedel som används i speciella hydrauliska system, t.ex. bromsar och hydrauliska kopplingar, är speciellt gjorda för detta ändamål. Transmissioner och gafflar använder vanligtvis motorolja. Varje tillverkare anger sin egen gaffel och transmissionsolja. Rekommendationen kan eller inte kan vara specifika för två slag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110982.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.