Hur Avlufta fram ABS bromsar på en motorcykel

Låsningsfria bromsar har använts inom bilindustrin i årtionden som en extra säkerhetsåtgärd i händelse av en hård nödbroms som lätt kan förvandlas till en sladd. Dock är tekniken relativt ny i motorcykeln branschen. När fler motorcyklar utrustas med ABS bromsar, måste motorcyklister lära sig att behålla sin cykels bromssystem. Detta kan göra den relativt enkla uppgiften att blödning luften ur bromsledningarna en utmaning. Medan den grundläggande proceduren används fortfarande, vissa motorcyklar kräver ett extra steg för att ta bort luft från ventilerna som styr ABS-systemet. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
handpump eller spruta
DOT 3 eller 4 bromsvätska
Box-end skiftnyckel
3 fot av klar plast slang
Plastkärl
Handla handdukar
Visa fler instruktioner
1

Ta bort locket från den främre huvudcylindern, belägen på höger handtag, med en stjärnskruvmejsel eller genom att skruva av locket för hand. Ta det inre membranet från behållaren, sedan suga ut gammal bromsvätska med en handpump eller spruta.
2

Fyll behållaren med DOT 3 eller 4 bromsvätska, som anges på behållaren lock. Tillsätt vätska tills vätskenivån är i linje med "Full"-märket tryckt på sidan av behållaren.
3

Dra gummistövel bort av den vänstra främre bromsok bleed munstycke, ligger på toppen av tjocklek. Slip en box-nyckel, följt av en 3-fots längd av klar plast slang, över munstycket. Placera den andra änden av slangen i en plastflaska.
4

Vrid munstycket moturs ett kvarts varv med nyckeln och dra i bromshandtaget för att tvinga en liten mängd bromsvätska och luftbubblor ut av tjocklek och in i slangen. Vrid munstycket medurs, sedan långsamt släppa bromshandtaget. Upprepa tills luftbubblor inte längre frigörs från bromsoket.
5

Dra plastslangen bort av vänster bromsok, med en butik handduk. Placera sedan slangen på höger bromsok bleed munstycke. Fyll på huvudcylindern med bromsvätska. Lufta höger bromsok, med samma metod.
6

Tillträde motorcykeln proppskåp och ABS-styrenheten att aktivera ABS pumpen. Skjut plastslang över ABS-styrenheten bleed munstycket och placera den fria änden av slangen i en plastflaska. Vrid munstycket moturs ett kvarts varv med skiftnyckel och observera bromsvätska som pumpas in i slangen från ABS-styrenheten. Vrid munstycket medurs när bromsvätskan är fri från luftbubblor.
7

Avaktivera ABS-styrenheten och ta bort plastslangen. Torka bort all spilld bromsvätska, med en butik handduk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111590.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.