Hur Rengör luftfiltren på en Ninja 500

Din Kawasaki Ninja 500 luftfilter förhindrar utomstående partiklar från att komma in i motorcykelns bränslesystem och motor, och samtidigt tillåta tillräckligt med luft att passera utan att påverka prestandan. Efter ett tag kommer smuts och skräp som sugs mot motorn ansamlas på filtrets papperselementet, begränsa det inkommande flödet av luft. För att skydda motorn från skador orsakade av ett igensatt luftfilter, rekommenderar Kawasaki en komplett rengöring av luftfiltret var 12.000 miles. Men kolla luftfiltret oftare om du rider i dammiga förhållanden. Saker du behöver
5 mm insexnyckel
10 mm socket
hylsnyckel
kompressor
stjärnskruvmejsel
Hög flampunkt förgasare rengöringsspray
Shop handdukar
SAE 10W30 motorolja
Visa fler instruktioner
1

Ta bort sadeln från din Ninja 500, med sätet låset på vänster sida av den bakre kåpan.
2

Skruva ur skruvarna från botten av båda bakre spackling paneler, då par bultar hopfogning tillsammans nära bakljus, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Ta tag i bakre spackling panelerna och dra dem bort din Ninja 500: s ram.
3

Skruva loss skruven från botten av bränsletanken med en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Ställ ventilen under vänstra sidan av bränsletanken till "Av", och sedan dra bränsleslangen från ventilen. Lyft basen av bränsletanken från motorcykelns ram, dra den sedan mot baksidan av motorcykeln tills den är fri från monterings chefer nära styret.
4

Ta bort bränsletanken fäste från din Ninja 500: s ram för att ge tillgång till luft rutan, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Blås bort allt damm eller smuts från toppen av luftlådan, med användning av en luftkompressor. Skruva båda bultarna från luftfilterskyddet, placerade högst upp i luften lådan, med en stjärnskruvmejsel. Nå i luften lådan och dra ut luftfiltret.
5

Skaka luftfilter för att avlägsna löst damm eller smuts på filtret. Inspektera skicket på luftfiltret, söker uppenbara tårar eller punkteringar i filterelement. Även inspektera tillståndet hos svampen packningen på toppen och botten av filterelementet. Om luftfiltret är skadat på något sätt, ersätta det med ett nytt filter.
6

Rengör luftfiltret, med en hög flampunkt förgasare rengöringsspray att upplösa en kvarvarande smuts eller skräp. Blås luft genom det bakre av luftfiltret att avlägsna eventuell kvarvarande skräp och för att torka elementet.
7

Blötlägg en butik handduk i ren SAE 10W30 motorolja. Försiktigt klappa oljad affärshandduk mot den yttre ytan av luftfilterelementet. Denna tunt lager olja förhindrar fina dammpartiklar kommer in i intaget systemet. Låt ditt luftfilter torr i minst 1 timme.
8

tillbaka luftfiltret, med den omvända metoden för borttagning. Dra åt bultarna bränsle tank fästet och skruven vid basen av bränsletanken till 77 tum-pounds.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111013.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.