Analoga mätare Vs . Digitala Mätare för motorcyklar

Om du köper en ny motorcykel eller accessorizing en ny för att få en perfekt personlig utseende och känsla , är en av de viktigaste frågorna vilken typ av mätare för att få . De två huvudalternativen är analoga mätare och digitala mätare . Estetik

En faktor som kan spela in i valet mellan analogt och digitalt är utseendet . På vissa cyklar , kan det gammaldags utseendet på en analog mätare vara mer visuellt tilltalande än en mer modern digital mätare . Det är väldigt mycket upp till ägaren av cykeln , eftersom olika människor har olika estetiska preferenser .
Fördelar med digitala mätare

Digitala mätare använder en flytande kristall eller annan elektroniskt system för att visa de viktigaste fakta om cykelns funktion , exempelvis hastighet och varvtal , i form av siffror på en display . De är vanligtvis mer exakt än analoga mätare samt vara lättare att läsa under olika villkor, till exempel på natten eller vid dåligt väder .
Fördelar med analoga mätare

analoga mätare använder en roterande visare att peka på siffror på en urtavla i syfte att indikera att föraren detaljerna i cykelns funktion . Analoga mätare är kanske inte så lätt att läsa en exakt siffra från som digitala mätare , men de utmärker sig i visar förändringstakten för ett värde ( till exempel med hjälp av rotationshastigheten av nålen på hastighetsmätaren för att mäta acceleration ) . Detta kan vara mycket värdefullt för motorcykel drift .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109411.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.