Hur Wire en '08 Yamaha R6 Batteri

Yamahas 2008 YZF-R6 sport motorcykel har prisats för sin kompakta ram, vilket ger en oöverträffad nivå av agility. Även om detta är fördelaktigt på banan eller på en kurvig väg, är samma kompakta ramen tätt packad med de elektriska komponenterna motorcykeln behöver för att fungera. Den annars enkla uppgiften att koppla ur och ersätta motorcykelns batteri kan snabbt förvandlas till en svår syssla när du upptäcker att batteriet är instängd under bränsletankens fäste. När denna konsol tas bort, kopplar bort det gamla batteriet och kablarna i utbyte är ett relativt snabbt jobb. Saker du behöver
5-mm insexnyckel
10-mm hylsa
Hylsnyckel
stjärnskruvmejsel
GT9B4 eller motsvarande 12-volts, 8.6-Amp/hour batteri
Vridmoment skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Ta bort skruvarna från under den bakre delen av framsätets kudde med en 5-mm insexnyckel. Lyft den bakre delen av sitsen upp och dra stolen bort från din R6 bränsletank tills den kan tas bort helt.
2

Skruva svängbulten botten av bränsletanken med en 10-mm socket kopplad till en hylsnyckel. Unbolt konsolens bultar från ramen med en 5-mm insexnyckel och dra fästet från din R6 att ge ytterligare utrymme för att ta ut batteriet.
3

Lossa minuskabeln s terminal bolt, identifieras genom ett minustecken (-) symbolen tryckt på batteriet, med en stjärnskruvmejsel. Dra den negativa kabeln från batteriet terminal.
4

Lossa pluskabeln terminal bolt, identifieras genom ett plus (+) symbol tryckt på batteriet, med en stjärnskruvmejsel. Dra pluskabeln från batteriet terminal.
5

Dra gummiband utanför krokarna inbyggda i batterilådan. Ta tag i batteriet nära sina terminaler och lyft upp det något. Dra ut batteriet mot baksidan av motorcykeln tills den är befriad från batterilådan.
6

Placera en ny GT9B4 eller motsvarande 12-volts, 8.6-Amp/hour batteriet i facket, vänd batteriets terminaler uppåt och mot baksidan av motorcykeln. Dra gummistroppen över batteriet och på batterilådan krokar.
7

Placera den positiva batterikabeln till batteriets pluspol, sedan skruva terminalen bulten på plats med stjärnskruvmejsel. Fäst den negativa batterikabeln till batteriets negativa pol, skruva sedan batteripolen på plats med stjärnskruvmejsel.
8

Skjut bränsletanken fästet på plats mellan batterilådan och basen av bränslet tank. Skruva sina bultar på plats med 5-mm insexnyckel, dra sedan åt bultarna till 5,2 foot-pounds med en momentnyckel. Skjut bränsletanken s svängbult genom basen av bränsletanken och dess hållare, och sedan dra åt skruven till 5,2 foot-pounds med 10-mm hylsa och momentnyckel.
9

Sätt flikarna på framsidan av stolen under bränsletanken fäste, sedan sänka stolen på din R6: s ram. Skruva stolens bultar på plats med 5-mm insexnyckel, dra sedan åt bultarna till 5,2 foot-pounds med momentnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110974.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.