Hur man byta olja i en 2005 Fat Boy

Byta motorolja på din Harley-Davidson Fat Boy för första gången kan vara förbryllande eftersom samtida Harley-Davidson motorcyklar använder tre separata vätskor. Med motorolja inrymt i en tank under sadeln, måste man först hitta avtappningspluggen, som är gömd mellan Softail stötdämpare under ramen, innan oljan kan bytas. När avtappningspluggen ligger, några enkla verktyg och ny olja är allt du behöver för att avsluta jobbet. Saker du behöver
Oljetråg
Hylsnyckelsats och skiftnyckel
Avtappningspropp O-ring
Shop handdukar
Oljefilternyckel
Oljefilter
3 liter 20W50 motorolja

Visa fler instruktioner
1

Placera ett oljetråg direkt under motorolja avtappningsplugg. Använd en hylsnyckel för att ta bort avtappningspluggen. Låt oljan rinna av helt.
2

Dra O-ringen utanför avtappningspluggen och ersätta den med en ny O-ring. Rengör spetsen på avtappningspluggen med en butik handduk för att avlägsna skräp som kan ha fastnat på den. Sätt tillbaka avtappningspluggen in i motorn och dra åt med en hylsnyckel.
3

Flytta oljetråget på framsidan av motorn och placera den direkt under oljefiltret. Skruva loss oljefiltret med en oljefilternyckel och tillåta kvarvarande oljan rinna ur motorn. Kasta det gamla filtret.
4

Fyll det nya oljefiltret med olja och sprida ett tunt lager olja runt filtrets anliggningsytorna med fingret. Skruva den nya filtret på motorn för hand tills den sitter. Torka bort eventuellt utspilld olja med en butik handduk.
5

bort oljetanken s tanklocket och långsamt lägga olja i tanken. Lägg inte till mer än tre liter olja. Torka bort all spilld olja och byt tanklocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106931.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.