Hur man reparerar en rostig tank Motorcykel Gas

Reparera en rostig tank motorcykel bränsle är en tvåstegsprocess. Inte bara kommer ytrost måste repareras, är det nästan en garanti för att det finns rost inuti tanken också. Det bästa sättet att göra en effektiv reparation som kommer att pågå är att anlita hjälp av en kvalitet radiator butik för ett steg i processen. Resten, medan mycket utmanande, är en fråga om tålamod och uthållighet. Saker du behöver
3/8-tums
socket set Skruvmejselsats
80-slippapper
Ficklampa
Aceton
Aerosol primer
Safety andningsskydd

Visa mer instruktioner
1

bort tanken och inspektera rost. Om den har skadat tanken till den punkt i metallen är mycket tunn och att bryta av, kommer tanken att behöva ersättas. Om metallen är fortfarande ljud, inspektera insidan av tanken med en ficklampa. Om bränsle har kvar i tanken under en längre tid, kommer det att ha orsakat rost. Ta tanken till en radiator butik med en varm mervärdesskatt och har tanken indränkt i karet. Mekanikern kommer att rekommendera en behandling för blötläggning och tätning inuti tanken.
2

Sand tanken med grova, 80-slippapper. Detta är en aggressiv sandpapper som skalar all färg och ta bort rost. Skala hela tanken genom att slipa ner till plåten.
3

Prep tanken för primern. Ha en säkerhets respirator och torka ned tanken med aceton för att avlägsna eventuella handavtryck eller sliprester. Aceton är vattenlöslig så rensa upp med tvål och vatten. Häng tanken, om möjligt, i en skumma, väl ventilerat utrymme och spraya tre till fyra skikt av primer på gasolflaskans. Låt primern blixten (delvis torra till ett tråkigt utseende) mellan skikten. Låt tanken hänga och torka helt över natten. Tanken är nu redo att sand med fint sandpapper och sedan måla.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108011.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.