Hur man installerar ett EBC Clutch i en Yamaha Raptor 660

Yamahas Raptor 660 var en sport-fokuserad, all-terrain fordon främst avsedd för off-road racing. Medan utility-typ ATV använde en automatisk växellåda, förlitat Raptor på en manuellt manövrerad växellåda för maximal prestanda i alla lägen. Däremot kan kraven på off-road racing bära snabbt Rovfågel kopplingsplattorna, tillåta växellådan att halka och förlora makten. EBC erbjuder plattor ersättning koppling som erbjuder högre hållbarhet över plattorna fabriken koppling, vilket gör att Raptor att hantera förändrade ridning miljöer med lätthet. Installera EBC plattorna är en enkel, men ändå tidskrävande jobb, men kan utföras av de flesta Raptor ägare utrustade med vanliga verktyg. Saker du behöver
10, 12 och 14 uttag mm
Hylsnyckel
Momentnyckel
Yttre låsring tång
Två 4,57-tums innerdiameter fiber friktion
Fem 4,41-tums inre diameter fiber friktionsplattor
7 stål kopplingsplattorna
3 kannor, 20W-40 API SE-motorolja
5 EBC kopplingsfjädrar
Clutch cover gasket
Visa fler instruktioner

1

Avlägsna bultarna oljebytesintervaller från vänster sida av motorn och oljetanken, med hjälp av en hylsnyckel och en 14 mm hylsa. Tappa av oljan från vevhuset och oljetanken i en Oljetråg, sedan skruva drain bultarna på plats, för hand. Dra åt vevhuset bulten oljan rinna till 22 mul-pounds och oljetanken drain bolt till 18 foot-pounds, med en momentnyckel och en 14 mm hylsa.
2

Ställ EBC kopplingslamellerna i tre separata stackar, börjar med två 4,57-tums innerdiameter fiber friktion, fem 4,41-tums innerdiameter fiber friktionsplattorna och sju stålplattor koppling. Blötlägg kopplingsplattorna i 20W-40 API SE-motorolja.
3

Unbolt högra fotstödet, med hjälp av en hylsnyckel och en 14 mm hylsa. Ta bort klämman från den bakre bromspedalen stud, med hjälp av ett par externa låsringstång. Dra bakre bromspedalen bort bulten, för hand.
4

Ta oljerören från kopplingskåpan, med hjälp av en hylsnyckel och en 12 mm hylsa. Skruva loss oljefiltret bulten från centrum av oljefiltret monteringspunkt, med hjälp av en hylsnyckel och en 17 mm hylsa. Skruva kopplingskåpan fästbultar, med hjälp av en hylsnyckel och 10 mm hylsa. Dra kopplingskåpan och packning bort från motorn.
5

Skruva fjäderbultarna från kopplingstryckplattan, med hjälp av en hylsnyckel och en 10 mm hylsa. Dra kopplingsfjädrar ut från fjädertrycket brunnarna, för hand. Avlägsna tryckplatta, med hjälp av dragstången befinner sig i mitten av kopplingen tryckplatta.
6

Dra kopplingsplattorna ur kopplingsenheten, för hand. Avlägsna plattan fjäderkuddynor, den fjärde plattan närmast motorn, från kopplingen plattstapeln. Kasta de återstående kopplingslamellerna.
7

Installera de nya EBC kopplingslamellerna i kopplingsenheten, börjar med en 4,41-tums fiber friktionsplatta, följt av en stål kopplingsskiva och en 4,57-tums fiber friktion platta. Slip bladfjädern kudde över den första stapeln av kopplingsskivor. Montera de återstående kopplingslamellerna, alternerande mellan stålplåt koppling och 4,41-tums fiber slitskor. Placera den sista 4,57-tums platta fiber friktion på änden av kopplingslamellen stacken.
8

Skjut lamellkopplingen tryck över kopplingsplattorna. Sätt i de nya EBC kopplingsfjädrar i plattan koppling tryckfjäder brunnar. Skruva fjäderbultarna på plats och dra åt skruvarna till 5,8 foot-pounds, med en momentnyckel och 10 mm hylsa.
9

Montera kopplingskåpan och en ny packning på motorns vevhus, med hjälp av en hylsnyckel och en 10 mm hylsa. Montera oljerören på kopplingskåpan. Dra åt bultarna oljerör till 18 foot-pounds, med en momentnyckel och 12 mm hylsa. Skruva av oljefiltret bulten på plats och dra den till 45 foot-pounds, med en momentnyckel och en 17 mm hylsa.
10

tillbaka den bakre bromspedalen, med hjälp av externa låsringstång. Sätt tillbaka den högra fotstödet, med hjälp av en hylsnyckel och en 14 mm hylsa.
11

Fyll oljetanken med 2 liter 20W-40 API SE-motorolja. Starta motorn och låt den gå på tomgång i stället för tre minuter för att cirkulera oljan genom vevhuset, sedan stänga av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111457.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.