Vad är en hård svans motorcykel?

Om du är ny på motorcykeln hobby, kan du bege uttrycket "hård svans" kastas runt av entusiaster. Motorcyklar har funnits i över ett sekel och har gått igenom många design förändringar under årens lopp. Helt enkelt, hänvisar hård svans till metoden i vilken den bakre hjulet är fäst till maskinen. Bakhjulet var fäst direkt till den ram på tidigare cyklar, men våren suspensioner sattes till den bakre under senare år. Vissa cyklister föredrar fortfarande en hård svans motorcykel, även om denna typ av cykel måste vara skräddarsydd från grunden med en hård-tail ram. Inga Boggifjädring

Moderna motorcyklar har någon form av en bakre fjädring som stöds av fjädrar. De flesta har en svängarm som är fäst vid en ledpunkt på baksidan av ramen. Bakhjulet är fastsatt på svängarmen, vilken är upphängd i en stötdämpare och fjäder kombinationen på varje sida av hjulet. En hård-svans motorcykel är mycket enklare i jämförelse. En hård-svans har någon svängarm och fjädrar, som den bakre hjulet är fäst direkt på ramen.
Historia

amerikanska motorcyklister ville ha en lättare och mer flexibel -hantering cykel än vad som fanns tillgängligt efter andra världskriget. Riders bort delar från sina Harley Davidson och Indian motorcyklar att göra dem mer som de mindre och sportigare europeiska cyklar. Ägare klädde av överskott utrustning, såsom fendrar, vindskydd och barer krasch, och installerade mindre säten, strålkastare och gastankar. Från och med 1950 och 1960, var många av dessa hemlagade cyklar kallade choppers. Egenskaperna hos de flesta helikoptrar var en kraftfull motor, inga halsdukar, förlängda gafflar fram och en hård-svans fjädring bak.
Fördelar

En hård svans motorcykel är lättare än en jämförbar cykel som har extra fjädringskomponenter. De är också lättare och billigare att bygga, på grund av eliminering av många delar. Nybörjare cykel byggare kan överväga en hård-tail design tack vare dess enkelhet att bygga och att underhålla.
Nackdelar

En hård-svans motorcykel får lida i hanteringen avdelningen när det kommer till dåliga vägar. Bakhjulet kan studsa över gupp och förlorar kontakten med vägbanan, vilket kan leda till oregelbunden hantering i vissa fall. The ride - även på släta vägar - får lida eftersom det inte finns några fjädrar att dra upp även små ytdefekter. Den tuffa resan kan leda till trötthet efter några miles, vilket gör en hård svans cykel ett dåligt val för touring eller långa resor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111161.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.