Hur justerar jag markfrigången på en Rear Shock XR650R?

Ett viktigt steg i att sätta en Honda XR650R upphängning finns i justera motorcykelns ride höjd. Genom att förändra den bakre stötdämparens förspänning - mängden av spänning placerade på baksidan stötdämparens fjäder - den XR650R kan justeras för att bättre passa de krav som ryttaren och banan. Dessutom kommer sätta fjädring s sag att den bakre stötdämparen har förspänning är inställd för din vikt. När sag är inställd, kan ytterligare justeringar göras för att kompensera för eventuella ändringar i de körförhållanden. Saker du behöver
Hook-typ skiftnyckel
Assistant Review Måttband
Anteckningsblock
Visa fler instruktioner
Grundläggande Arbetsgång
1 < p> Placera din XR650R på en motor står för att lindra spänningen placerad på den bakre stötdämparen.
2

Lossa låsmuttern på toppen av den bakre stötdämparen är våren med en krok-typ nyckel skiftnyckel. Addera 3

Vrid förspänning justering kragen, placerad mellan låsmuttern och våren, med skiftnyckel. Vrid kragen medsols för att minska fjäderns förspänning och sänka din XR650R bakre ride höjd. Alternativt, vrid kragen moturs för att öka fjäderns förspänning och höja motorcykelns bakre markfrigången.
4

Dra åt stötdämparens låsmutter mot förspänning justering kragen, med skiftnyckel.


mätning och justering Bakfjädring Sag
5

Lyft din XR650R från dess sida står och håller den i vertikalt läge.
6

Mät avståndet mellan mitten av bakhjulet och botten av den bakre stänkskärmen med hjälp av en assistent och ett måttband. Spela detta avstånd på ett anteckningsblock.
7

sitta på toppen av din XR650R samtidigt bär all din ridutrustning. Har din assistent görs en ny mätning mellan mitten av bakhjulet och botten av bakskärmen med hjälp av ett måttband. Spela denna mätning i ditt anteckningsblock.
8

Jämför avstånden från båda mätningarna. Skillnaden mellan mätningarna är den bakre upphängningen s sag. Till exempel, om den första mätningen som ett avstånd av 23 inches mellan hjulet och stänkskärmen, medan en 20-tums avstånd mättes medan motorcykeln var fullastad, tyder detta på en 3-tums bak sag.

9

Justera XR650R bakre sag, som beskrivs ovan. Helst ska XR650R har en 4-tums sag för normala körförhållanden, ger en väl avrundad balans mellan manövrerbarhet och rak stabilitet. Om sag indikeras av dina mätningar är större än 4 inches, öka förspänningen för att minska den bakre stötdämparen har sag. Alternativt, minska förspänningen att öka sag om det är mindre än 4 inches.
10

Justera förspänning, som behövs, för att kompensera för de körförhållanden som finns på banan. Öka sag genom att minska förspänning, för att göra det lättare att slå på en kortare bana fylld med vändningar. Minska sag om du rider på en längre bana, fylld med höghastighetståg raksträckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110975.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.