Hur man byter ett motorcykeldäck

Motorcykel blir däcken slitna med tiden och måste bytas ut. Byta däck på en motorcykel är mycket enklare än att ersätta en bil eller lastbil däck. Processen kräver endast ett fåtal vanliga verktyg. Saker du behöver
Motorcykel stativ
ersätter röret (om det behövs) katalog skiftnyckeln
Hammer
Crowbar
Luftkompressor
Visa fler instruktioner
bort det gamla däcket
1

Placera motorcykeln på en öppen, plan yta och dra cykeln upp på en centralstödet.
2

Använd en skiftnyckel för att lossa och ta bort däckets lug nut. Ta bort brickan mellan muttern och axeln.
3

Använd en hammare för att dunka klacken bulten så långt du kan genom drivaxel. Dra klacken bulten resten av vägen ut. Ta bort de fyrkantiga Bracers i svingen armslängds åtstramning kanal.
4

Tryck däcket framåt något och rulla av kedjan från kedjehjulet. Dra däcket bort från motorcykeln, vara säker på att bromsskivan inte blir hooked på bromsen.
Byta Däck
5

Använd en kniv eller skruvmejsel för att trycka på ventilen-stammen kärna och låta all luft ur däcket.
6

Bänd den sida av däcket upp över kanten kant med hjälp av en kofot. Om du planerar att återanvända röret, vara noga med att inte klämma den.
7

Dra den gamla slangen ur däcket. Dra den andra sidan av däcket från fälgen.
8

Placera det nya däcket mot fälgen och tryck den över kanten kant. Skjut gamla röret (eller ett nytt rör) i fälgen. Linje röret upp med ventil-spindeln hål i fälgen.
9

Använd kofot för att bända den andra sidan av däcket på fälgen. Var noga med att inte fånga röret mellan kofoten och fälgen. Om du gör det kommer att nypa och förstöra röret.
10

Stå däcket på slutet. Ringla en liten mängd tvålvatten ned i fälgen, hela vägen runt däcket på båda sidor. Pumpa upp däcket med en kompressor. Tvålen kommer att fungera som ett smörjmedel för att ge däcket att poppa ut på sin pärla.
11

Placera däcket tillbaka på motorcykeln, precis som du tog bort det. Byt bromsskivan tillbaka in i broms montering så rakt som möjligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106327.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.