Hur Byt YZ450F packboxläckage

Navigera i oländig terräng och högtflygande hopp som gör motocross racing så spännande kan ta ut sin rätt på din Yamaha YZ4550F dirt bike. Läckande packboxläckage är en av de vanligaste problemen i samband med sporten, vanligen orsakade av en alltför många hårda landningar. De packboxläckage, som är placerade mellan den tjockare gaffeln röret och tunnare undre reglaget, kan äventyras eftersom det tryck som genereras inuti gaffeln s suspensionsvätskan övervinner styrka förseglingen. Om det lämnas utan reparation, kommer gaffeln s vätskan rinna och hindrar gaffeln från att fungera korrekt, skapar ett potentiellt farliga situationer. Saker du behöver
Dirt bike stand
Hylsnyckel
10 mm, 12 mm och 14 mm uttag
bungee rep
Justerbar skiftnyckel
Gummi-Jawed skruvstäd
Oil pan
Flat skruvmejsel
"01" Yamaha suspensionsvätska
Seal föraren
Visa fler instruktioner
1

montera din YZ450F på en dirt bike står för support. Avlägsna den främre bromsok från framgaffeln är kvar nedre reglaget, med hjälp av en hylsnyckel och en 14 mm hylsa. Lyft tjocklek av av framhjulet s bromsrotor och skjuta den från styret med ett bungee rep. Ta bort plast gaffel täcker från båda nedre gaffel glidare, med hjälp av en 10 mm hylsa.
2

Lossa de främre bultarna axliga nypa på undersidan av fronten gaffelns nedre glidare, med en hylsnyckel och en 12 mm uttag. Skruva den främre axelns mutter med en 22 mm hylsa, placerad på vänster gaffelben, dra ut axeln från höger gaffelben. Rulla ut framhjulet borta från din YZ450F.
3

Ta bort nummerplåten från styret och gaffeln klämma, med hjälp av en hylsnyckel och en 10 mm hylsa. Lossa nypa bultar på de övre och undre halvorna av gaffeln klämma, med användning av en 12 mm hylsa. Dra framgaffel ben ut från botten av gaffelaggregat, med en vridande rörelse.
4

Ställ in den första gaffelben i en gummi-Jawed skruvstäd och skruva bort locket från toppen av gaffeln röret med en justerbar skiftnyckel. Dra upp locket och dämpande staven ur gaffeln röret.
5

Avlägsna gaffelben från skruvstäd och häll gaffeln upphängning vätska i ett oljetråg. Pumpa gaffeln nedre reglaget tills vätskan runnit helt. Byt gaffelben i din skruvstäd.
6

Ta bort den lilla dammtätningen från gaffeln röret för att komma åt gaffeltätning och dess låsring, med hjälp av en skruvmejsel. Bänd stoppringen ur gaffeln rör med din skruvmejsel. Tryck på den nedre gaffeln reglaget i gaffeln röret, dra sedan ut den med kraft att rubba gaffeltätning. När förseglingen frigörs, dra i den nedre reglaget helt ur gaffeln röret och skjut gamla gaffeltätning off reglaget.
7

Coat en ny gaffeltätning med färska "01" Yamaha suspension olja. Skjut in den nya tätningen på den nedre gaffelförbindningen skjutreglaget, sedan glida den nedre skjutreglaget i botten av gaffeln röret. Seat den nya gaffeltätning i gaffeln röret, med en tätning drivrutin. Snäpp fast låsringen på plats över tätningen. Skjut boot gummi damm över änden av gaffeln röret.
8

Avlägsna gaffelben från din skruvstäd. Placera den nedre reglaget mot golvet och komprimera gaffeln röret helt. Fyll gaffeln rör med "01" Yamaha suspensionsvätska tills den är i nivå med toppen av gaffeln röret. Sätt den dämpande staven in i toppen av gaffeln röret. Pumpa dämpning stången flera gånger för att jämnt fördela suspension olja. Fyll på gaffelbenet med "01" suspensionsvätska tills vätskan är i nivå med toppen av gaffeln röret. Sakta förlänga gaffelben. Skruva gaffeln lock på plats med en justerbar skiftnyckel.
9

Byt återstående gaffel sigill enligt samma metod. Installera båda gaffelbenen på din YZ450F, med den omvända metoden för borttagning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110853.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.