Kedjespännare Installation

En motorcykel bilfärd kedjan tål en hel del slitage. Under normala omständigheter, börjar bära för att visa som en liten sträckning mellan de länkar som så småningom kommer att leda till att kedjan glida av dreven. En uppsättning av kedjespännare, placerade på båda sidor om motorcykelns bakre sving, används på de flesta motorcyklar för att hålla kedjan i ett konstant tillstånd av spänning som det bär. Medan kedjespännare brukar inte slits ut, kan korrosion eller skador göra dem oanvändbara. Saker du behöver
Justerbar skiftnyckel
Hylsnyckel
Lift
Blocknyckelsats
Gummiklubba
Visa fler instruktioner
kedjesträckare Borttagning

1

Park ditt motorcykeln på sidostödet. Skruva loss stora muttern från bakaxeln, med en justerbar skiftnyckel. Skruva den bakre bromsok s bultar med en hylsnyckel, lyft sedan bromsok bort det bakre hjulets broms rotor.
2

Höj din motorcykel bakre hjulet från marken, med hjälp av en hiss eller motorcykelns centralstödet . Addera 3

Lossa kedjespännare 'nötter justeringsfötter lås på båda sidor av svingarmen med en kombination skiftnyckel. Vrid spännare "justerare moturs med en kombination skiftnyckel för att lossa kedjan. Skjut bakhjulet framåt och dra kedjan bort från drevet.
4

Knacka bakaxeln ur svingarmen och bakhjulet med en gummiklubba, sänk ratten till marken. Dra kedjespännare bort av svingarmen, om de inte har fallit bort.
Kedjespännare Installation
5

Placera kedjespännare mot svingarmen. Sätt bakaxeln genom den första kedjespännaren och delvis in i svingarmen.
6

Loop kedjan över bakhjulet s drevet, sedan lyfta hjulet på plats. Skjut bakaxeln genom hjulet och ut genom den motsatta sidan av svingarmen och resterande kedjesträckare.
7

skruva på den bakre axelns mutter löst på änden av axeln. Dra bakhjulet bakåt och bort från motorcykeln för att spänna kedjan. Jämnt vända både kedjespännare 'justerare medurs med en kombination skiftnyckel för att hålla spänningen på kedjan. Kontrollera att skårorna skurna i topparna av kedjespännare är i linje med motsvarande märkningar präglade in båda sidorna av swingmarms.
8

Dra åt justerare "låsmuttrarna mot kedjespännare med en kombination skiftnyckel . Dra åt bakaxelns mutter helt med din justerbar skiftnyckel. Sänk din motorcykel på sidostödet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110852.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.