Så Trimma Suzuki Bandit

Sedan 1989 har japansk motorcykeltillverkare Suzuki producerade Bandit rad standardformulär gatan cyklar. Införd till konsumenterna för 1991 års modell, har dessa motorcyklar blivit en katalysator för att främja motorcyklar i USA för Suzuki. Finns i en mängd olika motorstorlekar och alternativ paket, alla Bandit utgåva motorcyklar har fyrcylindriga motorer. Dessa motorer presenterade dubbla överliggande kamaxlar per cylinder (DOHC) och 16 ventiler. Fram till 1997, åberopade motorerna på en förgasare för bränsle och luft blandningen, medan följande modeller uppgraderades till bränsle-insprutning. Att hålla dessa motorer korrekt inställd kan göras hemma med rätt verktyg och know-how. Saker du behöver Sida 2 liter motorolja
Oljefilter
Sportluftfilter
Oil återvinning container
Wrench in
Handskar
Visa fler instruktioner
Olja och oljefilter
1

Starta motorn på din Suzuki Bandit motorcykel och låt den gå i ca 10 minuter. Varm motorolja rinner snabbare medan dränering.
2

Lägg ut en olja återvinning behållare under oljetråget av motorcykelns motor. Avlägsna oljepåfyllningslocket att medge tömning ske mer konsekvent. Använd en skiftnyckel för att ta bort avtappningspluggen, som ligger på sidan av oljetråget. Torka av området kring pluggen med en trasa efter tömning är klar. Skruva bort avtappningspluggen på plats igen.
3

Flytta behållare olja återvinning under det gamla oljefiltret. Använd nödvändig nyckel för att ta bort detta filter och filter lock, med försiktighet så att inte orsaka oljan att spilla överallt. Dra ut oljefiltret från sin bostad och kasta. Byt ut O-ringen med den som medföljde din nya oljefiltret. Fäst den nya oljefiltret till bostaden och hand-skruven på plats tills säker.
4

Använd olja tratt att vägleda ny olja i motorns oljebad. Lägg 1,5 liter ny motorolja till motorn. En mängd olika oljor är tillgängliga för just din cykel och hur du rida den. Byt oljepåfyllningslocket när du är klar.
5

Starta motorn på din motorcykel och låt den gå i fem minuter. Kontrollera oljenivån i motorn genom att ta bort oljestickan. Stäng av motorn och lägg mer motorolja till facket, om det behövs. Addera Luftfilter
6

Leta luftfiltret, som ansvarar för att övervaka luftflödet i motorns förgasare eller bränsle-injektorer. På många modeller är detta filter placerat under sitsen. Vissa modeller har ett luftfilter hölje enhet, inrymt på sidan av motorcykeln panelen. Ta bort alla paneler eller sätena för att komma åt det här filtret.
7

Ta bort det gamla luftfiltret från filtersystemet för hand. Ta långsamt för att inte spilla någon smuts eller annat skräp som kan ha fallit i detta område.
8

Rengör området inuti filtret och dess angränsande delar noggrant. Den minsta mängden skräp kan förbjuda motorn från att få den nödvändiga mängden luft den behöver för att utföra.
9

Installera det nya filtret direkt som den gamla togs bort. Med eftermarknaden, prestanda-typ filter, är formen tänkt att skruva direkt i fabriken positionen. Tråden-mesh utformningen av dessa filter möjliggöra återanvändning år efter år, och samtidigt öka prestandan.
10

Byt panelerna eller sätet när du är klar byter luftfiltret. Starta motorn på din Bandit och se till att allt fungerar som det ska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110747.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.