Typer av motorcykel jackor

Motorcykel jackor kan delas in i kategorier baserat på material, typ av ridning, typ av väder eller mode. Om du är på en motorcykel, är det viktigt att du bär en, oavsett väder. Inbyggd kroppsskydd kan rädda ditt liv. Ännu mer troligt jackan kommer att rädda dig från Road Rash: en av de mest smärtsamma av skador. Syntetmaterial

de senaste 20 åren, har en mängd olika syntetiska material som visas upp på motorcykel jacka marknaden. Ett populärt val är Cordura, en otroligt slitstark polyester, nylon väv. Cordura är ett handelsnamn för materialet ursprungligen tillverkades av DuPont i slutet av 20-talet, men det har sett stora förbättringar. Till skillnad från andra vävnader, är det mycket motståndskraftig mot väder penetration och även när obehandlat, är Cordura mycket vattenavvisande. Det är också mycket hård och motståndskraftig mot nötning, men inte riktigt lika stark som läder. Det har fördelar över läder though. Det absorberar inte vatten. Och om du har oturen att avsluta din motorcykel, Cordura, på gott och ont, kommer du att glida lättare över trottoaren.
Läder

Läder är fortfarande premien material för motorcykel säkerhet. Det är inte alltid så bekvämt eller väderbeständig som syntet, men det finns en anledning road racers alla slitage läder: Det gör ett bättre jobb med att hålla dig ur sjukhuset. Men bara för att det är läder, betyder inte, i sig, är det en bättre jacka. Det måste vara en välgjord, väldesignade skinnjacka. Det innebär att den har kraftiga blixtlås för att hålla vinden ut, en sealer för att göra den vattentät, och vissa inbyggda stoppning i områden som sticker, såsom armbågar och axlar.

Hot Weather

Huruvida jackor är gjorda av läder eller syntet, det har varit en trend mot skär skyddsvästar. Ibland av hårt nylons och ibland gjord av Kevlar, de liknar fotboll kuddar med ett hårt yttre skal och mjukt inre stoppning. En halvstyv ryggrad beskyddare, axel-och armbågsskydd är viktiga egenskaper. Medan Cordura är oftast mycket vadderad och varm, vilket är perfekt för ridning på snabbhet i temperaturer på 65 grader Fahrenheit eller nedan. Men när det blir varmt, kan Cordura vara tryckande varmt. Läder också kan vara för varmt. Svaret kan vara ett hett väder jacka som erbjuder sina primära skydd av skyddsvästar. Andra än skyddsvästar, den kanske bara nät för att hålla ihop, som erbjuder liten eller ingen nötning skydd, även om det kan bäras över kläder. Andra varmt väder mesh motorcykel jackor kan använda en lätt nylon med viss ventilation att erbjuda måttlig nötning skydd.
Regn

Regn jackor är avgörande för vått väder ridning. Cordura jackor, speciellt när de behandlas, fungerar bra i skurar. Men, vill någon att rida i ihållande regn, kommer Cordura ger så småningom till det. Den bästa lösningen är en motorcykel regnjacka för att gå över en Cordura eller skinnjacka. En normal, lätt regn poncho kommer inte att göra. Det måste monteras tätt och robust nog så att den inte fladdrar i vinden och falla sönder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108591.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.