Hur man testar en 2002 Honda 750 MC Batteri

En motorcykel batteri måste vara i gott skick för att kunna leverera den avgift som driver maskinens elsystem. I själva verket kan ett svagt batteri absorberar inte strömmen som produceras av de avgiftssystem som används av 2002 Honda Shadow 750 eller Nighthawk 750, begränsar dess maximala spänning och effekt. Även om batteriet kan starta motorcykeln, det kanske inte kunna upprätthålla sina ansträngningar för lång. Med några minuters fri tid och en multimeter, kan batteriets spänning testas innan körning, hindrar det från strandning dig miles away from home. Saker du behöver
5 mm insexnyckel
Multimeter
Automatisk batteriladdare
Visa fler instruktioner
1

Parkera motorcykeln på sidostödet. Slå inte på tändningen vid denna tid.
2

ner motorcykeln förarstolen för att komma åt batteriet, med spärren sätet utsättning eller en 5 mm insexnyckel för att ta bort bultarna underifrån sidorna av sittdynorna. Lyft upp sitsen och skjut den bort av motorcykeln. Addera 3

Testa batteriets statiska spänningen med en multimeter. Ställ in multimetern att läsa den lägsta likström (DC) spänning skala möjligt, använder mätarens ratten switch.
4

Placera multimeter röda proben mot batteriets positiva (+) och den svarta proben mot den negativa (-). terminal
5

Läs batteriets spänning. Ett fulladdat batteri kommer att ha ett spänningsområde mellan 13,0 till 13,2 volt DC. Ta multimetern sonder från batteripolerna, med början med den svarta proben följt av den röda proben.
6

Placera batteriet på en automatisk batteriladdare om batteriets spänning är lägre än 13,0 volt DC. Testa batteriet igen. Byt ut batteriet om dess spänning är fortfarande mindre än 13,0 volt DC.
7

tillbaka motorcykelns sits, efter den omvända metoden för borttagning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107877.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.