Hur Packa en Yoshimura ATV Avgassystem

Yoshimura har erbjudit världsklass avgassystem och prestanda delar sedan 1970-talet, med ökad prestanda för racing maskiner på vägen och i smutsen. Men även den mest avancerade avgassystemet kräver vissa grundläggande underhåll: den ofta bortglömda byte av ljuddämparen packningen. Över tiden, uppvärmda avgaser försämras stålull och glasfiber material i ljuddämparen, genererar högre avgasljudet och sänka prestandan på din ATV. Lyckligtvis erbjuder Yoshimura en ompackning kit som gör att en ATV ryttare med minimal teknisk kunskap förmågan att packa om ljuddämparen i sitt eget garage. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Yoshimura ljuddämpare packa kit
Soft arbete pad
Borrmaskin med 3/8-tums eller 1/2-tums chuck
nr 9 borr
Pin punch för en 0,20-tums hål
Hammer
Mallet, mjuk yta
arbetshandskar
nitpistol
RTV silikon
handduk eller trasa

Visa fler instruktioner
1

bort ljuddämparen från ATV och lägg den på ett mjukt arbete pad för att förhindra skador på utsidan av ljuddämparen.
2

in Nr 9 borr i den elektriska borren chuck och borra upp nitarna i ljuddämparens gavel. Var noga med att borra direkt in i centrum av varje nit. Upprepa processen för inlopp locket vid basen av ljuddämparen.
3

Placera dorn över resterna av varje nit och knacka stansen med en hammare för att få bort nitarna från ljuddämparen. Detta steg måste utföras på båda ändar av ljuddämparen.
4

Ta bort metall nitar banden från båda ändar av ljuddämparen och plats på en säker plats.
5

Avlägsna ändlocket genom att peka vid basen av ändlocket utåt med en mjuk yta klubba, roterande ljuddämparen att knacka loss locket jämnt. Upprepa processen för att avlägsna inloppet locket, knacka på inloppsröret lätt under rotation av ljuddämparen.
6

Ta bort den inre baffeln genom att peka mot ändlocket sida av ljuddämparen med en mjuk yta klubba . Dra ut baffeln för hand när det är löst.
7

Packa den gamla packningen som omger baffeln, sedan koppla stålull packning lindad runt den inre kärnan av baffeln.

8

Placera plattan på ett lager av färska "kudde" packning och linda tätt. Tagit del av gaveln sida av ljuddämparen skalet, skjut baffeln i ljuddämparen. Tryck in allt förpackningsmaterial som kan ha hoppat ur ljuddämparen slutar.
9

Montera inlopp locket, knacka det på plats med en mjuk yta klubba. Placera sedan metallen nit band runt inloppet lock och ljuddämpare, placera en enda nit på de överlappande ändarna av bandet. Montera resterande nitar i stället, sedan installera med en nit pistol.
10

Sätt tillbaka locket, knacka det på plats med en mjuk yta klubba om det behövs. Placera sedan metallen nit band runt locket och ljuddämpare, placera en enda nit på de överlappande ändarna av bandet. Montera resterande nitar i stället, sedan installera med en nit pistol.
11

Applicera en tunn sträng av RVT silikontätningsmedel locket och inlopp sömmar mössa. Torka bort överflödigt tätningsmedel med en ren handduk eller trasa.
12

tillbaka ljuddämparen på din ATV.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106606.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.