Hur man kontrollera nivån Förgasare Float på 2001 Yamaha R6

I 599 cc motor som används av Yamahas 2001 YZF-R6 matades via en kvartett av Keihin CVRD37 förgasare. Liksom de flesta mc-specifika förgasare, använde CVRD37s en float-baserad bränsletillförseln, som använde en rörlig ventil som lät mer bränsle i förgasaren bränsle, eller float, kammare som bränsle sjönk. Under normala förhållanden, de flottar krävs lite uppmärksamhet bortsett från periodiska float nivå check. Kontrollen sig ger aktuell inställning bränslenivån i varje förgasare, som, om den ändras, kan påverka motorns prestanda. En speciell bränslenivån mätare är nödvändiga för detta test, liksom en förtrogenhet med R6 bränslesystem. Saker du behöver
Motorcykel hjulkloss eller stå
4 och 5 mm Allen skiftnycklar
10 mm socket
Hylsnyckel
stjärnskruvmejsel
bränsletrycksmätaren nivå (Yamaha del nej. 90.890 -01.312) katalog Gas kan
Shop handdukar
Funnel
Flat skruvmejsel
Auxiliary bränsletank
Visa fler instruktioner
1

Placera motorcykeln på ett hjul chock eller stå för att hålla den på en nivå, upprätt läge.
2

Ta förarsadeln, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Vrid bränslekranen, placerad under vänster sida av bränsletanken till "Off", ta sedan bort bränsletanken med hjälp av en 5 mm insexnyckel, 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra bränsleslangen bort av bränslet ventilutloppet.
3

bort bulten från fliken på framsidan av luft box, belägen mellan rambalkar, med hjälp av en 10 mm hylsa. Lossa klämmorna förenade botten av luftlådan till förgasaren inloppen, med användning av en Phillips skruvmejsel. Dra luften rutan off av förgasarna. Ta bort plasten nitar fästa värmeskölden till förgasarna och motorcykelns ram.
4

Installera en mätare bränslenivå (Yamaha del nej. 90.890-01.312) på första förgasaren s flottörkammare dräneringsröret, belägen på botten av förgasaren. Håll mätaren lodrätt framför förgasaren, justera markeringarna tryckt på sidan av förgasaren med dem på mätaren. Lossa float skruven kammarens avlopp, med hjälp av en 4 mm insexnyckel, för att fylla mätaren. Helst ska det bränsle som indikeras av mätaren vara mellan 0,69 till 0,73-tums (17,5 till 18,5 mm).
5

Dra åt float skruven kammarens avlopp, dra sedan BRÄNSLENIVÅMÄTARE bort av dränera röret, med hjälp av en butik handduk. Töm mätaren i en bensindunk. Kontrollera återstående förgasarna 'bränslenivå på samma sätt.
6

Ta bort flötekammare från förgasarna, med en stjärnskruvmejsel, om bränsle nivåerna är inte inom angivet intervall bränslenivå. Töm flötekammare till gas kan, med hjälp av en tratt. Skjut metall stift fästa flottören till flottören tornen, med användning av en metall punch. Böj metall fliken i mitten av flottören uppåt med en liten platt skruvmejsel för att sänka bränsle-nivå, eller nedåt för att höja bränslenivå. Sätt tillbaka float och flottörkammaren. Hoppa över detta steg, om bränsle nivåer i alla fyra förgasare är inom specificerade bränslet nivåomfånget.
7

fylla på förgasaren flötekammare, med en extra bränsletank ansluten till förgasaren bränsleslangen. Kontrollera igen bränslenivån och göra justeringar om det behövs.
8

tillbaka värmeskölden på förgasarna och motorcykelns ram. Skjut luften rutan på förgasaren vikar, dra sedan åt luftskåpet klämmor. Skruva skruven luft rutan på plats. Sätt tillbaka bränsletanken och sadeln. Skjut på slangen förgasaren bränsle på bränslekranen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111656.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.