Hur justera ventilerna på en Yamaha 650

Ursprungligen kallades XS1 när introducerades till Nordamerika år 1970, var Yamaha XS650 en japansk kopia av brittiska parallella tvåcylindriga motorcyklar som Triumph Bonneville och BSA blixt. Känd för tillförlitlighet och enkelt underhåll, saknade XS650 del av den stil av sina brittiska motsvarigheter men består för det i prestanda. För att korrekt justera ventilerna på XS650 måste kammen kedjan justeras före ventilerna. De XS650 ventilerna kan justeras på en kall motor, vilket eliminerar risken och svårigheten av att arbeta på en varm motor. Saker du behöver
3/8-tums enhet hylsnyckel
Metric Hylsnyckelsats
Metric skiftnyckel satt
Små metriska halvmåne skiftnycklar (tillval) katalog Ficklampa
Bladmått

Visa fler instruktioner
1

bort både tändstift med en hylsnyckel och tändstiftshylsor. Shift överföring till första växeln. Placera motorcykeln på centralstödet.
2

Använd en skiftnyckel (företrädesvis en skiftnyckel) för att ta bort locket bakom cylindrarna, under förgasarna. Inuti hålet är en gängad tapp med en låsmutter på slutet. Inuti stud är ett litet stift, som skall vara jämn med änden av tappen. Om det inte är flush, måste det justeras.
3

Snurra bakhjulet framåt. Under rotation av däcket, bör tappen flytta in och ut samma avstånd i båda riktningarna. Sluta vrida däcket när stiftet är i mitten av sitt slag. Lossa låsmuttern med en skiftnyckel och vrid tappen fram till slutet är även med änden av tappen. Dra åt låsmuttern och sätt på locket. Kammen kedja justeras nu. Till ett av hålen tändstiftets med användning av en ficklampa
4

Look. Vrid bakre hjulet så att toppen av kolven är synlig i tändstiftshålet. Motorn är nu i övre dödläget.
5

Ta bort ventilen täcker med en skiftnyckel. Fyra ventilkåpor är placerade på framsidan och baksidan av de två cylindrar, tre är runda och den vänstra frontluckan är fyrkantig. De avgasventilerna är på framsidan av cylindern och insugningsventilerna är på baksidan.
6

Justera ventilerna på cylindern på toppen av sitt kompressionsslag, vilket är den med den slutna avgasventilen. Sätt ett bladmått av rätt tjocklek mellan rocker-armen bult och toppen av ventilskaftet. Spelrummet är korrekt när nästa storlek upp bladmått inte passar in mellan. Justera med en skiftnyckel genom att vrida skruven på toppen av vipparmen moturs för att sträcka eller medsols för att lossa. Ta med den andra cylindern till toppen av sitt kompressionsslag och upprepa. Montera de fyra ventilkåpor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110898.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.