Hur att byta batteri i en 2003 Honda Shadow VLX 600

Byta ett dött batteri på en Honda Shadow 600 kan tyckas svårt, eftersom den lilla växten av motorcykeln lämnar lite utrymme att arbeta. Emellertid är jobbet mycket enklare än det kan verka och kräver endast en skiftnyckel och en skruvmejsel för att utföra. Även om uppgiften är relativt enkel, tillåter en hel del tid att slutföra projektet, eftersom arbetsområdet kommer bli trångt och du kan behöva lite tid för att arbeta med batteriet i och ur position. Saker du behöver
10-mm skiftnyckel
stjärnskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Ta ramens sida täcker. Fatta tag i sidorna av täcket med båda händerna och dra försiktigt locket utåt tills den kan dras fritt från gummigenomföringarna på ramen. Upprepa på den återstående luckan.
2

Ta ut verktygssatsen från den vänstra sidan av ramen, som normalt är dold bakom den vänstra sidoluckan. Med hjälp av en stjärnskruvmejsel, skruva tråd bly från vänster (negativa) batteripolen. Flytta frånkopplade kabeln leder bort från batteriet och fäst den från ramen. Addera 3

Ta säkringsdosan från höger sida av motorcykeln. Med hjälp av en 10-mm skiftnyckel, lossa och ta bort par bultar som håller säkringscentralen på ramen. Lyft säkringslådan uppåt och bort från batterilådan. Ta bort tråden bly från höger (positiva) batteripolen med hjälp av en liten Philips skruvmejsel eller en 10-mm skiftnyckel.
4

Skjut batteriet till höger och ut ur batterilådan.

5

Infoga ett nytt, fulladdat batteri i batterilådan, se till att den negativa terminalen kommer att placeras till vänster på motorcykeln. Installera rätt tråd leda till den positiva polen, dra åt bulten tråd bly med en liten skruvmejsel eller en 10-mm skiftnyckel. Anslut den vänstra tråd leda till negativa terminalen med hjälp av en stjärnskruvmejsel.
6

Återmontera säkringsdosan, dra åt bultarna med en 10-mm skiftnyckel. Byt verktygssatsen i den vänstra sidan av ramen. Sätt tillbaka sidoskydden genom att trycka in flikarna på baksidan av omslagen till gummigenomföringarna på ramen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106886.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.