Historien om Harley Davidson Cycles

Sedan starten i början av 20-talet, har Harley-Davidson varit att designa och bygga cyklar som inspirerar hängivenhet i deras ryttare. Trots en period då företagets rykte var nästan förstördes av dålig förvaltning, har Harley-Davidson aura förblev intakt tack vare konsekvent innovation och förbättringar avsedda att öka tillförlitligheten i sina produkter. Tidiga Motorcyklar

Arthur Davidson och William Harley byggde sin första kommersiella motorcykel 1903. Det innehöll en 116 cc motor utformad för att passa in i en cykel och var tänkt att ridit på spår cykel racing. Fem år senare, gjorde duons företaget sitt första V-twin motorcykel, en cykel med motor som skulle bli ett kännetecken för Harley-Davidson motorcyklar för nästa århundrade. Vid den tid då börsen kraschade 1929, var Harley-Davidson sälja 21.000 motorcyklar per år och, tillsammans med indiska, skulle vara en av endast två amerikanska motorcykeltillverkare att dyka intakt från den stora depressionen.

Post-War Harleys

Harley-Davidson mystik slog sina steg efter andra världskriget. Företaget introducerade sin Panhead motor 1948, och hydraulisk framvagn kom med Hydra-Glide 1949. Inte nöjd med att bara utveckla stora bekväma touring cyklar, debuterade Harley den mindre Sportster 1957, och ett år senare Duo-Glide blev utrustad med hydraulisk fjädring bak. Harley ägnade också resurser för racing, som arbetar med italienska designern Aermacchi att göra Sprint, en 350 cc kort-track racer.
Fall och Rise

1969 var Harley-Davidson köpt American Machine och Foundry Company, en utveckling som både skulle fjärma kunder och underminera Harley rykte för kvalitet. Desperat för att motverka den ökande konkurrensen från japanska tillverkare, AMF-eran företag offras uppmärksamhet på kvalitet av ekonomiska skäl, och dålig kritiska och kunden svar på sina motorcyklar nästan körde företaget att förstöra. Slutligen, år 1981, fick en grupp företagsledare i bolaget från AMF och instiftade ett program av ändringar som började återställa Harley rykte. Addera Evolution och revolution

nya Harley-Davidson återvände till ett fokus på innovation, med framsteg som bälte slutväxel blir standard på sina cyklar i början av 1980. År 1984 introducerade företaget sin evolution, den första stora redesign av Harley kraftverket i årtionden. Företaget introducerade också Softail, en tekniskt avancerad cykel som framkallat utseendet på den klassiska efterkrigstidens Harleys. Under de kommande tre decennierna, skulle Harley utveckla motorcyklar som såg bakåt till stora touring cyklar i det förflutna och andra, såsom Nightster och andra i mörkret Custom linjen, som gjorde det mesta av nutida design.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111048.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.