Harley Sidecar Typer

Harley-Davidson började erbjuda sidovagnar 1914. Genom åren Harley-Davidson sålde sidvagn till allmänheten och ett antal myndigheter, däribland US Postal Service och militär. Harley-Davidson introducerade en trike, Tri Glide, år 2009. Med introduktionen av Tri Glide, sjönk Harley-Davidson försäljning av sidvagn kraftigt. Under 2010 meddelade bolaget att de skulle upphöra med tillverkningen av sidvagn när de hade avslutat utestående order för 2011 modellerna. Bakgrund Of The Sidecar

Innan bilar blev lättillgängliga och prisvärda, motorcyklar lämnat en prisvärd transportmedel. Problemet med motorcyklar som främsta transportmedel var en cykel begränsade förmåga att transportera passagerare och gods. I början av 1900-talet, har ett antal lösningar försökt. Bland dessa fanns en passagerare släpvagn och en fore-bil, vilket placerade passageraren framför föraren. Serietecknare George Moore publicerade en tecknad film som visar en flätad vagn kopplad till sidan av en motorcykel i januari 1903 frågan om "Motor Cycle" magazine. Idén fångades på och snart dussintals företag som tillverkade sidvagn. Deras popularitet avtog med tillkomsten av massproducerade, prisvärda bilar som Fords Model T. Denna fortsättning från det tidiga 1930-talet genom 1960-talet, när de började uppleva förnyat intresse. Addera Tidig Harley-Davidson Sidecars

Innan Harley-Davidson började tillverka sina egna sidecars 1919, (vänster bolagets grundare ut den första "e" så han kunde varumärke namnet) den Flxible och Seaman företag gjort sidovagnar för Harleys. Genom 1919, var Harley-Davidson säljer sju sidovagnar för varje 10 motorcyklar. Ett år senare, sålde Harley-Davidson över 16.000 sidvagn. Ett nytryck av en reservdelskatalogen för Harley-Davidson motorcyklar och sidovagnar 1913-1921 listor åtta olika modeller av sidvagn med namn som Gondola, Friend, Äng och härma.
Specialty Harley- Davidson Sidecars

Harley-Davidson sidovagn-utrustade motorcyklar har varit anställd sedan början av 1900-talet av polisen, räddnings-avdelningar, US Postal Service och US militären. Många av de sidvagn som används av militären i båda världskrigen var utrustade med fästen kulspruta. År 1916, red amerikanska General John J. "Black Jack" Pershing en Harley-Davidson sidovagn till Mexiko i jakten på mexikansk revolutionär Pancho Villa. Denna maskin har restaurerats och finns att beskåda på New Mexico militärt institut i Roswell, New Mexico.
Late Model Harley-Davidson Sidecars

Som en del av Harley- Davidson 75-årsjubileum år 1978, bolaget infört FLH Classic Sidecar. Harley-Davidson gjorde bara 200 av denna begränsade upplaga sidovagn. Harley-Davidson officiellt bara rekommenderar sidovagnar för dess Road King och Electra Glide motorcyklar, båda medlemmar i Harley Touring familjen. Så sent som 2004 uppskattades det att Harley-Davidson hade mellan 20 och 25 procent av nordamerikanska sidvagn försäljning. De sista fyra modeller av sidvagn erbjuds av Harley-Davidson var CLE, RLE, TLE och TLE Ultra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111206.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.