Hur justera ventilerna på en Suzuki LT 125 Quadrunner

Suzuki LT 125 var ett fyrhjuligt terrängfordon tillverkade 1983-1987. LT 125, även känd som en Quadrunner, kom standard med en 125 cc fyrtakts, luftkyld motor. Den hade en enda två-ventil cylinder. Suzuki fabrikens specifikationer kräver ventilinställning efter den 100 mile inkörningsperiod, därefter var sjätte månad eller 600 kilometer. Ventilspel kontroll och justering ska endast göras på en kall motor för att möjliggöra för temperatur-relaterade expansion och kontraktion av komponenter. Ventilspelet på båda ventilerna ska vara 0,08 mm till 0,13 mm. Saker du behöver
Hylsnyckel och uttag
Blocknyckelsats
tändstiftsnyckel
Slot skruvmejsel
Bladmått
Visa fler instruktioner
Komma åt Ventiler

1

Gå till motorrummet genom att höja sitsen /fender montering. Du kommer att se ner på toppen av topplocket. Den bakre (intag) Ventilen förblir närmast dig, medan utloppsventilen är på motsatt sida av huvudet vid den främre delen av motorn. Båda ventilerna är infällda i cylinderhuvudet och som omfattas av gängade kapsyler.
2

Avlägsna de gängade hättorna från både insugs-och avgasventilerna med en kombination skiftnyckel. Du bör kunna se varje skruv ventil justering. Unbolt rekylstartapparaten från den vänstra sidan av vevhuset med hjälp av en hylsnyckel och uttag för att ta bort de fyra bultarna. Addera 3

Ta bort tändkabeln och tag bort tändstiftet. Sätt tummen över tändstiftshålet och vrid vevaxeln genom att vrida vevaxeln rotorn med den andra handen. Stanna när du känner tryckstegring i cylindern. Titta på pekaren på vevhuset. Det bör ställa upp med "T"-märket på rotorn.
Kontrollera spelet
4

Öppna bladmått hitta en mätare remsa på 0,08 mm till 0,13 mm intervall.
5

Infoga bladmåttet i inloppsventilen väl på topplocket och glida den mellan ventilspindeln och dess justerskruven.
6

Utvärdera mätaren resultatet. Den bladmått ska glida in i gapet med minimalt motstånd eller motstånd. Om det inte passar in i gapet, är ventilen justeringen för hårt. Om det finns för mycket att spela när mätaren sätts, och den kan flyttas i sidled eller upp och ner lätt, är det ventiljustering för löst.
Justera ventilerna
7

Med kombinationen skiftnyckel, lossa låsmuttern på justerskruven. Lossa justeringsskruven med en skruvmejsel tills bladmåttet glider in i spalten, eller dra åt för att tills det inte finns någon mer spel eller överdriven rörelse hos mätaren. Håll justerskruven med skruvmejseln när du drar åt låsmuttern med skiftnyckel. Flytta till avgasventilen på framsidan av topplocket och upprepa proceduren.
8

tillbaka den främre och bakre gängade kapsyler. Installera rekylstartapparaten på vevaxeln fäste och dra åt de fyra skruvarna.
9

Byt ut tändstiftet och dra åt det. Anslut tändkabeln. Sänk sitsen /fender montering och låsa den på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110752.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.