Hur man installerar Bromsbelägg på en Suzuki Eiger

Även tanken på att ersätta de främre bromsbelägg på en Suzuki Eiger ATV kan verka skrämmande för en otränad ATV ägare, är sanningen att uppgiften kan utföras med grundläggande verktyg och sunt förnuft . När du tar bort framhjulet, kan du skruva isär lätt bromsoket från Eiger: s ram, vilket möjliggör avlägsnande och utbyte av de slitna bromsbelägg. Ta dig tid att förhindra att förlora delar eller göra misstag som kommer att ta längre tid att åtgärda. Saker du behöver
14 mm hylsa
Breaker bar
Jack
8 mm socket
Hylsnyckel
6 mm Allen socket
Aerosol broms rengöringsspray
Shop handdukar
Flat skruvmejsel
Byte bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

Lossa främre hjulets muttrarna med en 14 mm hylsa och en breaker bar för ytterligare hävstång. Aktivera parkeringsbromsen och lyft ATV framhjul från marken med hjälp av en domkraft. Avlägsna muttrarna från framhjulet och dra hjulet av axeln.
2

skruva isär bromsok s fäste, med en 8 mm hylsa för att ta bort par bultar som håller fast fästet till ATV. Lyft bromsok uppåt och skjut den bort i frambromsen rotorn.
3

Avlägsna par stift bromsbelägg från bromsok, med hjälp av en 6 mm Allen uttag att skruva stiften. Dra bromsbeläggen och hållarfjädern klippa ut bromsoket. Separera kuddar från spärrfjädern och dra metall shims bort av baksidan av bromsbeläggen. Sätt ett par nya bromsbelägg till hållarfjädern klippet och tryck shims på baksidan av dynorna.
4

Rengör insidan av bromsok med en aerosol broms rengöringsspray, koncentrera runt bromsok s inre kolvarna. Torka omedelbart torrt med en ren butik handduk.
5

Tryck de inre kolvarna i bromsoket med en stor platt skruvmejsel. Sätt i bromsbeläggen och behålla Fjäderklammer i bromsoket. Sätt i stiften bromsbelägg i bromsoket och genom bromsbelägg 'monteringshål. Dra åt stiften med en 6 mm Allen socket.
6

Skjut bromsoket över frambromsen rotorn och justera bromsok fästet med ATV ram. Sätt i och dra åt konsolens bultar med en 8 mm hylsa. Montera hjulet på framaxeln och dra åt muttrarna med en 14 mm hylsa, alternerande mellan muttrarna i ett korsvis mönster tills de är helt åtdragna. Upprepa på motsatt sida av ATV.
7

Förbered frambromsen kretsen efter bromsbeläggen på båda sidor av ATV har bytts ut. Sakta pumpa främre bromshandtaget flera gånger för att stänga bromsbeläggen runt bromsskivan, ombyggnad hydrauliska trycket i bromssystemet. Stanna när bromshandtaget erbjuder ett fast motstånd när den dras i. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107205.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.