Yamaha TTR 125 startar inte

En av Yamahas små, snabba smuts cyklar, är TT-R125 en motorcykel avsedd att vädja till stora barn och vuxna. Med en mindre 124cc motor och en lätt ram, utformat ingenjörerna denna cykel vara särskilt lättmanövrerad på kursen. Dess elva inches av markfrigång, gör det dock en utmanare på stigar också. För mindre reparationer, erbjuder Yamaha tips i sin servicemanualen att vägleda ägare genom processen. Särskilt svårt att starta TT-R125 kan innebära underhåll i en av två system. Saker du behöver
10A säkring
Kontinuitet testare
12 volt, 3,2 amperetimmar batteriet
Standard skiftnyckel
Batteri testare
Batteriladdare
Blyfri bensin
SAE 10W-40 eller 20W-40 motorolja
tändstiftsnyckel
NGK CR7HSA eller DENSO U22FSR-U tändstift
Tändstiftsgap verktyg
Visa fler instruktioner
Starter

1

Styr TT-R125: s elstart. Om motorn inte ens vända, då det troligtvis problem med startmotorn.
2

Inspektera cykeln huvudsäkring som sitter under batteriluckan på vänster sida av TT-R125. Ta ut säkringen och anslut den till en kontinuitet testare. Om testaren visar att säkringen är trasig, byt ut den mot en ny säkring med högre strömstyrka på 10A.
3

Prova startmotorn igen. Om motorn fortfarande inte går att slå över, gå vidare till en inspektion av batteriet.
4

Ta bort batteriet som sitter under batteriluckan på vänster sida av cykeln. Koppla bort den negativa (-) batterikabeln först, sedan den positiva (+) en. Lossa batteriet remmar och försiktigt lyfta bort den från cykeln.
5

Inspektera batteripolerna. Om de är korroderade, korrosion skrapa bort med en tråd-borste. Om korrosion kvarstår eller om batteriet skadas på annat sätt, ersätta den med en ny 12 volt, 3,2 amperetimmar batteriet.
6

vrid åt kopplingarna med en vanlig skiftnyckel.
7

Testa batteriets laddning med en ficka batteritestare. Om spänningen är lägre än 12,8 volt, ladda batteriet till denna spänning med en separat driven batteriladdare.
8

tillbaka batteriet, den här gången ansluter pluskabeln först och den negativa sekund. Sätt tillbaka batteriluckan.
9

Styr TT-R125: s elstart. Om motorn fortfarande inte vända, ta cykeln till butiken för att få dem inspektera startmotorn.
Motor
10

Kolla bränsle nivåer först om motorn slås över, men cykeln fortfarande inte starta. Om de är svaga eller tomma, fylla bränsletanken med blyfri bensin och starta motorn.
11

inspektera tillståndet av bränslet i tanken när motorn fortfarande inte startar. Om det är gummy eller vattnig, kan det vara gammal eller förorenad. Ta cykeln till en mekaniker för att få honom att tömma bränsletanken och fyll på med ny bensin.
12

Kontrollera motorns oljenivå genom att placera cykeln på en plan yta och ta bort oljelocket och oljestickan. Torka av mätstickan, sätt in den i bränsletanken och ta bort det en gång till. Motorolja nivåer bör vara mellan de lägsta och högsta på oljestickan. Om inte, fyll på den här nivån med SAE 10W-40 eller 20W-40 viskositet motorolja.
13

Ta ut tändstiftet om motorn fortfarande inte startar, ligger i cykelns encylindriga. Lossa tändhatten för hand, vrida kontakten moturs med en tändstiftsnyckel, och lyft försiktigt tändstiftet gratis.
14

Inspektera färg och skick av pluggen. Om elektroden är vit och spröd, svart, eller spruckna, byt med antingen en NGK CR7HSA eller en DENSO U22FSR-U tändstift.
15

Ställ in tändstiftets elektrodavstånd till 0.24 inches. Denna klyfta är mängden utrymme inuti kroken vid en ände av tändstiftet. Om den är för bred, förkorta genom att trycka pluggen mot en hård, plan yta. Om det är för smalt, bredda med ett tändstift gapet verktyget genom att försiktigt dra kroken bredare.
16

tillbaka tändstiftet och tändhatten.
17

Prova starter igen. Om motorn fortfarande inte startar, ta cykeln in för besiktning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110342.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.