Hur man installerar ett Weld-On Hardtail för en Sportster

Konvertera ett lager Sportster till en chopper ingår att ta bort störningar fabriken bak och svingarmen gafflar och svetsning en hardtail på baksidan av ramen. Projektet innebär strippa motorcykeln ner till den nakna ram och inrätta hardtail för fastsättning. Rörstål Hardtail för Sportsters är tillgängliga via egna butiker och motorcykel outlets tillbehör. Installationen kräver mekanisk expertis, verktyg för metallbearbetning och TIG eller bågsvetsutrustningar. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Arbetshandskar
elektrisk slipmaskin med skärande skiva
Wire hjul
7/8-inch stålrör
Geringssåg med skärande blad
Svetsning växel
Svetsutrustning
Slipskiva
Spray epoxigrund
Visa fler instruktioner
1

Sätt på skyddsglasögon och arbetshandskar. Kapa och ta bort de yttre delarna av torget sätet fästet på baksidan av ramen med en kvarn och skärande skiva. Detta är nödvändigt för att passa den övre änden av hardtail till den övre ramröret av motorcykeln.
2

Avlägsna fabrik färg och primern från den bakre delen av den övre ramen rör med en elektrisk slipmaskin och tråd hjulet. Ta fabriken färg och primer från svingarmen fäststolpar vid nedre änden av Sportster ramen med vinkelslipen och tråden hjulet. Addera 3

Placera Sportster ramen på ett arbetsbord. Placera hardtail på baksidan av ramen och rikta in de nedre barer med svingarmen stolparna.
4

Mät avståndet från ändarna av de övre rören hos hardtail till sidorna av den övre ramen röret av motorcykeln. Med en geringssåg och skärande kniv, skär två bitar 7/8-inch stålrör till längd som fyllmedel /extensions.
5

Weld ena änden av varje fyllmedel /förlängningsstycke till ena änden av de övre rören på hardtail.
6

Placera hardtail på baksidan av ramen och rikta in de nedre barer med svingarmen inlägg. Sätt på din svetsutrustning. Tack-svetsa de nedre staplarna vid stolparna med en häftsvets vid varje bar.
7

Lyft eller sänk hardtail, så behövs så ändarna av fyllmedel /förlängningar linje med mitten av den övre röret på motorcykelns ram. Tack-svetsa i slutet av varje fyllmedel till motsvarande sidor ramröret.
8

Kontrollera inriktningen av hardtail innan svetsningen bilagor. Mät från liknande punkter på varje sida av Sportster ram till liknande punkter på hardtail. Om det behövs, skär häftsvetsar och ompositionera hardtail så det är korrekt riktat. Tack-svetsa hardtail på plats.
9

Svetsa de nedre strecken i hardtail till svingarmen inlägg. Svetsa ändarna av fyllmedel till sidorna av det övre ramröret. Låt svetsarna svalna.
10

Slipa svetsen för ett enhetligt utseende med kvarn och en slipskiva. Applicera två lager av spray epoxy primer till alla svetsar och eventuella oskyddade delar av ramen. Låt primern torka innan målning ramen och hardtail.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111523.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.