Hur justera ventilerna på en Suzuki GS Motorcykel

Justera ventilen på en Suzuki GS motorcykel är en två-stegs process som innefattar kontroll av mängden utrymme - eller avslut - mellan ventil ventillyftare och kamaxlarna som driver dem . När spelet mellan kamaxel s lober och ventillyftare bestäms, görs justeringar genom att ersätta en metall shim som sitter på toppen av ventillyftare med ett mellanlägg av en annan tjocklek. Vissa delar av motorcykeln måste demonteras för denna uppgift. Saker du behöver
Startnyckel
Four-mm insexnyckel
10-mm hylsa
Hylsnyckel
19-mm skiftnyckel
Bladmått
Ventil shims
Tång
10W40 motorolja
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp motorcykeln på sin centralstödet. Ta sina kåpor, om sådan finns, med hjälp av en fyra-mm insexnyckel. Lås upp och ta bort motorcykelns sits, med tändningsnyckeln. Skruva monteringsbulten på bensintanken bas, nära stolens skenor, med hjälp av en 10 mm socket och skiftnyckel. Vrid bensintanken är ventilen till "On" läge, och dra bränsleledningar bort från ventilen. Lyft gastank bort av motorcykelns ram.
2

Skruva ur skruvarna från den runda vevhuset på höger sida av motorn med en stjärnskruvmejsel eller en fyra-mm insexnyckel. Dra bort kåpan för att komma åt motorns vevaxel. Placera en 19-mm skiftnyckel över muttern vid slutet av vevaxeln.
3

Skruva varvräknare kabeln från motorns ventilkåpan, om närvarande, med ett par av gummi-Jawed tänger. Skruva topplocket s bultar med en 10-mm hylsa. Lyft ventilkåpan bort från motorn för att komma till ventilerna lyftare och kamaxlar. GS Motorerna är utrustade med två kamaxlar, kamaxeln vid den bakre delen av cylinderhuvudet styr insugningsventilerna,. Den främre kamaxeln styr avgasventilerna
4

Vrid vevaxeln moturs med en nyckel för att vrida kamaxlarna. Stanna när avgaskamaxeln runda spets kammar på den högra sidan av motorn är spetsiga vid en 90-graders vinkel bort från toppen av cylinderhuvudet. Mät spelet mellan höger avgasnockarna och deras lyftare med ett bladmått. Suzuki specificerar ett clearance intervallet 0,001-0,003 av en tum utrymmet mellan kammen och den övre delen av ventillyftare.
5

Justera avgasventilen för avslutande genom att ersätta den existerande mellanlägget med ett nytt mellanlägg som är något större eller mindre än den ursprungliga shim, enligt de mätningar som gjorts i föregående steg. Skjut avgasventilen s lyftaren från kammen och dra sedan shim bort av ventil med pincett. Coat toppen och botten på det nya mellanlägget med 10W40 motorolja, skjut sedan shim på plats över nocken. Hoppa över detta steg om avslutandet av de första två avgasventilerna är inom 0,001-0,003 av en tum.
6

Vrid vevaxeln 180 grader motsols med en skiftnyckel så att insugningskamaxel s kammar är borta från intaget ventilens shims på höger sida av motorn. Mät ventilerna "clearance med ett bladmått och ersätta de shims som behövs.
7

Vrid vevaxeln 180 grader moturs med en skiftnyckel så att avgaskamaxeln s kammar är borta från avgasventilen s shims på den vänstra sidan av motorn. Mät ventilerna "clearance med ett bladmått, och ersätta de shims som behövs. Upprepa detta steg för att kontrollera och justera de återstående insugningsventiler 'avslut.
8

tillbaka ventilkåpan på motorn, och dra sina bultar med en 10-mm hylsa. Installera rätt vevhuslock och skärpa sina bultar med en fyra-mm insexnyckel. Skruva varvräknare kabeln till ventilkåpan och dra åt för hand. Installera bensintanken på motorcykeln och anslut bränsleledningen till förgasaren. Sätt tillbaka sätet och installera om eventuella kåpor bort tidigare. Använd en fyra-mm insexnyckel för att dra åt spackling s bultar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110332.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.