Yamaha Bränsletank rostborttagning

Den ostoppbara bane alla motorcyklar, rost, slår skräck i hjärtat av Yamaha ryttare överallt. Ett vanligt problem som många äldre Yamaha modellerna ansikte är rost uppbyggd inom sina bränsletankar, vilket i sin tur träskor förgasare och minskar prestandan. Även den bästa lösningen är byte av bränsletanken, det finns andra metoder som kan användas för att återställa en äldre, och ofta oersättliga, rost-drabbade gastank. Avrostning

Återställa dina rostiga varelser bränsletank med att ta bort rost från insidan. Detta sker ofta med en sur kemikalie, såsom saltsyra, som kommer att äta bort på korrosion därefter etsa inre metallytan för att tillåta en starkare bindning till en kemisk bränsletank liner för att hålla sig till. Även foder tanken sker på önskemål, rengöring och avrostning är ett måste. Börja med att hälla en handfull metall nötter i tanken och skaka den kraftigt för att lossa så mycket av ytrost från bränsletanken interiör. Sedan skölja tanken ut med vatten för att avlägsna löst skräp och fyll den till hälften med varmt vatten. Häll långsamt i en halv-gallon saltsyra i tanken och råga med varmt vatten. Förslut behållaren med en gummipropp och låt syran gå till jobbet. Beroende på svårighetsgraden av din tank rost problem, kan rengöringen ta allt mellan två till fyra timmar. När du är redo att tömma den sura lösningen, tömma den i en lämplig behållare och omedelbart skölja ur tanken med vatten, följt av en ökning med bensin. Vid denna punkt, kan du antingen installera tanken på din Yamaha motorcykel och fylla den med färsk gas eller flytta på tankbeläggning processen.
Re-Foder av bränsletank

Tillämpa en beläggning av rost-hämmande tank liner är ett måste för extremt fastrostade AN /eller läckande bränsletankar. Även om dessa liners inte kan hjälpa stora brister i tanken, kan de täta knappnålsstora läckor skapats av korrosion. En snabb resa till din lokala Biltema kommer att avslöja ett stort urval av produkter tankbeläggning, dock är den mest kända produkten Kreem bränsletank Liner. Att tillämpa dessa liners, häll lösningen i din bränsletank och långsamt rotera tanken att belägga alla inre ytor. Placera sedan tanken på en position för en 10-minuters period omplacera sedan igen tills tanken är tillräckligt belagd. Dränera överflödigt foder lösning och låt tanken att lufttorka naturligt innan ominstallation den på din motorcykel.
Elektrolys

bort rost kan också göras med hjälp av en process som kallas elektrolys, vilket innebär att placera din rostig tank i en lösning av vatten och bakpulver. Börja med att fylla tanken med lösningen och fästa tanken till den negativa (-) klämman från ett bilbatteri laddare. Sänk tanken till en tub av bakpulver och vatten. Nästa, placera en bult i den positiva (+) klämma och släppa den i badkaret också. Kontrollera att bulten inte kommer i kontakt med bränsletanken för att förhindra farlig kortslutning. Låt tanken sitter i spänt lösning under minst 24 timmar, och sedan dra ur batteriladdaren och ta ur bränsletanken. Spola tanken med vatten, följt av bensin, sedan installera den på din motorcykel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106084.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.