Vad är en Enduro motorcykel?

En Enduro motorcykel är en särskilt utformad maskin som används för konkurrens i tidsinställda höll långlopp antingen på asfalterade vägar eller på terräng. Trots att de är byggda med konkurrens i åtanke, Enduro-stil motorcyklar är kapabla rids lagligt på allmänna vägar och göra utmärkt allround motorcyklar. De flesta av de populära motorcykel tillverkare erbjuder åtminstone en Enduro-modellen i sina laguppställningar. Strukturen i en Enduro Motorcykel
motorcyklar

Enduro är nära relaterade till vanliga smuts cyklar, som används i motocross och turridning. De är oftast drivs av en encylindrig två-eller fyrtaktsmotor, med förskjutningar som spänner från 125 till 300 cc eller 250 till 650 cc, respektive. Kraven från off-road delen av en tidsinställd Enduro race kräver motorcykeln utrustas med lång fjädringsväg som kan absorbera effekten av förflyttning över ojämn terräng. Dessutom Enduromotorcyklar beroende dual-sport däck som ger den bästa kombinationen av dragkraft och manövrerbarhet på smuts på trottoaren. Vad verkligen skiljer en Enduro bortsett från en dirt bike är motorcykelns belysning och instrumentering paket, som består av en hastighetsmätare och en vägmätare.
Rättsliga krav

För en Enduro motorcykel för att tävla i den stenlagda delen av en tidsinställd Enduro race, skall motorcykeln uppfyller de rättsliga kraven på plats av lokala myndigheter. I de flesta fall innebär detta att motorcykeln måste ha en fungerande strålkastare, blinkers, baklykta och bromsljus. Motorcykeln måste också vara försäkrad och registrerad för användning på allmänna vägar med den lokala regeringen. Dessutom måste ett tystare avgassystem vara på plats för att uppfylla sunda restriktionskrav. Specialbyggda Enduromotorcyklar är monterade från fabrik med all nödvändig utrustning och dokumentation. Däremot kan en vanlig smuts cykel omvandlas till en street-legal Enduro i de flesta amerikanska stater, förutsatt att rätt utrustning finns installerad för att uppfylla lokala krav.
Fabrikstillverkad enduromotorcyklar

Enduro racing har varit en del av motorcykel racing sedan 1913, ger motorcykeln branschen med en stark följande. Som sådan, de flesta av de stora motorcykel tillverkare erbjuder åtminstone en Enduro-modellen i sin lineup. Som av 2011, Honda, Suzuki, Yamaha och Kawasaki varje erbjudande inte mindre än två Enduro modeller vardera för att passa olika nivåer ryttare skicklighet. Enduromotorcyklar finns också tillgängliga från europeiska tillverkare, såsom Husqvarna och KTM. Addera Enduro omvandlingar

Som ett alternativ till att köpa en Enduro-specifik motorcykel, en vanlig motocross- stil dirt bike kan åter utlovat för en väsentligt lägre investeringar. Enduro konverteringssatser finns tillgängliga från ett brett utbud av specialbutiker, de flesta som omfattar belysning och hastighetsmätare som behövs för att uppfylla de amerikanska kraven. De flesta amerikanska stater kommer också att kräva minst en backspegel som monteras på motorcykelns styre. Den strikt off-road däck som används av motorcykeln måste bytas mot en uppsättning av dubbla sport däck för att tillhandahålla dragning av vägen. Slutligen kommer den nyligen konverterade motorcykel måste inspekteras och vägs av lokala Department of Transportation för att bli registrerad för gatbruk. Du kanske också vill installera en hasplåt för att skydda undersidan av motorn, om du planerar att tävla i Enduro tävlingar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111189.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.