Hur att demontera en ZX-6 Exhaust

ZX-6 och ZX-6R har varit stöttepelarna i Kawasakis linje 600 cc Ninja sport cyklar sedan 1993. ZX-6 har genomgått stora förändringar genom åren, skörda prestandavinster som mc-teknik ökade med stormsteg. Som sådan har den standard sidomonterade avgassystem flyttats till ett område nedanför motorcykelns bakdel för att minska luftmotståndet. Varken avgaser stil är svårt att demontera för utbyte, vilket kräver bara några handverktyg. Ta bort en under-tail avgaserna är lite mer komplicerat, men bara lägger några minuter till jobbet. Saker du behöver
insexnyckel set, metrisk
Startnyckel
platt huvud och Phillips skruvmejslar
Hylsnyckel
Socket set, metrisk
Syresensor skiftnyckel

Visa fler instruktioner
1

Montera motorcykeln på en motorcykel stå eller lyfta för att stödja den i upprätt läge för enkel åtkomst till de kåpor och avgassystem. Alternativt, kan motorcykeln lämnas på sidostödet om du inte har tillgång till ett stativ eller en hiss. Låt motorn och avgas svalt i minst en timme.
2

Ta bort sidan och lägre paneler spackling, med hjälp av en insexnyckel. Lås upp baksätets spärren, med tändningsnyckeln, dra sedan baksätet från stjärtpartiet. Demontera framsätet, med hjälp av spärren i stjärtpartiet förvaringsfacket eller genom att ta bort sätet bultar med en insexnyckel.
3

Demontera skruvarna svans spackling, som ligger längs fronten- stolskenorna, inom förvaringsfacket och längs sidorna eller botten av svansen spackling, med hjälp av en insexnyckel. Lyft svansen spackling av stjärtpartiet och dra bakljuset och bakre blinkers. Lossa ljuddämparens bultar, som ligger i mitten av den bakre sektionen förvaringsfack. Detta gäller bara för i-tail-utrustade ZX-6R modeller 2005 och nyare.
4

Ta bort höger främre fästet fotpinnen på motorcykelns ram, med hjälp av en insexnyckel. Stöd fotpinnen fästet från bakre fotpinnen konsol, med ett bungee rep för att undvika skador på bakre broms slang. Ta avgasskärmen pipe värme, som ligger bakom fotpinnen monteringspunkt på ramen, med hjälp av en insexnyckel. Detta steg gäller bara i svansen utrustat 2005 och nyare ZX-6R modeller.
5

Lossa klämman förbinder ljuddämparen midpipe till slutet av avgasröret header pipe, finns bakom den högra sidan av motor, med hjälp av en platt skruvmejsel. Ta avgasventilens locket på höger sida av ljuddämparen nära midpipe, med en stjärnskruvmejsel
6

. Lossa Avgasventilen nötter kabellås, med hjälp av en kombination skiftnyckel, slå sedan kabeln justerare medurs för att lossa ventilen kablarna. Dra kabeländarna ut av avgasventilen. Detta gäller bara för i-tail-utrustade ZX-6R modeller 2005 och nyare.
7

Skruva skruven fästa ljuddämparen hängare till höger bakre fot-peg fäste, med hjälp av en hylsa och ett hylsnyckel, om du arbetar på en 2004 eller nyare ZX-6-modellen.
8

Dra ljuddämparen och dess midpipe ur avgasröret huvudledningen.
9

Skruva loss nedre värmeelement bultarna och lossa övre värmeelementet bultar, med en hylsnyckel. Skruva syresensorn från sidan av avgasrörets samlingsröret, som ligger under motorn, med hjälp av en skiftnyckel syresensor. Koppla bort sensorn från motorcykelns ledningsnät. Skjut kylaren bort från huvudledningen inlopp på framsidan av motorn, skruva av muttrarna huvudledningen, med hjälp av en hylsnyckel. Dra inloppen huvudledningen ur hamnarna motorns avgaser, sedan sänka hela röret bort från motorcykeln tills den kan tas bort helt.
10

Dra avgas packningarna ur portarna motorns avgaser.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111650.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.