Återställa en gammal Gas Tank en för Dirt Bike

Återställa gamla gastankar för smuts cyklar är bara så svårt som omfattningen av de skador bensintanken visar. Medan vissa gastankar är inte värt att återställa, kan andra behöver bara lite färg och polera att skina som ny. Leta efter gamla gastankar som inte är alltför rostig, och som inte är alltför bucklig upp. Mindre bucklor kan repareras, men stora bucklor kan ha äventyrat integritet bränsletanken, vilket gör det osäkert att installera på din gamla dirtbike även när återställd. Saker du behöver
Sprayfärg
Clear täckfärg
400-grit sandpapper
Dent reparation spackel
Primer filler
självetsande primer
1000-grit våt /torrt sandpapper
Tvålvatten
Kratsning förening
Buffer med en ull eller skum pad
Dent Removal Tool
Visa fler instruktioner
Rengör ytan av gastank

en

Strip den gamla färgen från ytan av gastank att avslöja metallen under. Använd 400-grit sandpapper för att ta bort gropar, rostfläckar och djupa repor.
2

Markera eventuella bucklor eller djupa repor som måste fyllas innan primning och måla.
Sida 3

Identifiera eventuella bucklor djupare än en 1/4 tum som kommer att behöva dras eller rätas före grundning och färg.
Reparera Tankens ytdefekter
4

Dra ut större bucklor med buckeldragare tills de är inom 1/4 av en tum av ytan av tanken. Resten kan tas upp med spackel. Fylla bucklor och små repor, samt eventuella rost gropar
5

Använd spackel spackel.
6

Slipa tanken tills den är slät, är noga med att fjäder ut kanterna på spackel så att de inte dyker upp när tanken är målad. Ett bra test för detta är att använda billig sprayfärg och lätt damm över det skadade området. Om det finns en linje av färg på kanterna på reparation, är kroppen filler inte tillräckligt jämn. Addera Prime och måla bensintanken
7

Spray gasen tank med ett skikt av själv-etsning primer. Sedan spraya flera lager av primer filler för att ta upp några små repor eller ojämnheter på ytan du kanske har missat vid tillämpningen spackel. Låt primern torka helt över natten innan du fortsätter arbetet.
8

Slipa grundfärgen filler med en färsk bit av 400-grit sandpapper för en perfekt finish. Använd vax och fett remover, och en ren trasa, för att helt rengöra ytan på tanken att förbereda den för färg.
9

Spray måla ytan av gastank, applicera flera skikt för att säkerställa att färgen är inte fläckig eller ojämn. Låt färgen torka innan klarlack.
10

Spray klarlack över sista lager färg, och se till att spraya ett tjockt lager samtidigt undvika dropp och körs i ytbeläggningen. Låt klarlack torka helt över natten innan du fortsätter.
11

Sand det slutliga skiktet med 1000-grit sandpapper indränkt med såpvatten. För att få en helt slät yta, låt aldrig sandpapper torka. När smidig, torka gastank rent av rester med en ren, mjuk trasa, sedan använda en roterande buffert med polermedel för att få fram en djup, rik lyster i färgen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110535.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.