Yamaha 650 XS Tune Up Specifikationer

Yamahas XS 650 byggdes från 1970 till 1983. En inline tvåcylindriga fyrtaktare, det var en hyllning till den populära inline dubbla brittiska motorcyklar som kom före det, såsom Triumph Bonneville. Även om Yamaha hade pålitlighet som kom med konsistensen av japanska tillverkningsindustrin. När du ställer motorcyklar i denna epok, är det import att ha en verkstadshandbok. Ännu bättre än manualer fabriksförsäljning är eftermarknaden manualer såsom Clymer eller Haynes. På grund av dess rena utseende och vintage arv har XS blivit en populär plattform för specialbyggda motorcyklar från Caféracers, till bobbers och chopper. Populariteten har skapat en hel del kunskap och intresse för att trimma XS 650 och massor av tillförlitlig information kan hittas i online-forum. Förgasare

Förgasare är nästan alltid utgångspunkten för tuning äldre motorcyklar, särskilt om cykeln är nytt för dig eller om det har varit oanvänd under en längre tid. Först, ta bort båda förgasare och rengör dem. Om kolhydrater verkar smutsiga, klibbiga eller om de ser ut som de har lack avlagringar, blötlägg dem i förgasaren rengöring i delar bad om du tillgång till en. Annars rengör dem med aerosol carb renare i ett väl ventilerat utrymme. Om cykeln har suttit, är en Ombyggnadssatsen rekommenderas. Du kommer att ta isär carb att rengöra det ändå. Du kan även sätta ihop den med färska packningar och dess mest känsliga delar. Byt dina förgasare. Medan du ändå håller på, byta ut bränsleledningar och infoga nya inline bränslefilter. Addera Luftfilter

Rengör eller byt luftfilter. Om din XS har ett filter lager luft i airboxen, ersätta det med ett nytt pappersfilter. Om din cykel inte är igång, vänta med att göra några uppgraderingar, så att du kan få en baslinje för hur det går. Om du har eftermarknaden oljade filter bomull pod såsom UNI eller K & N, bara rengöra dem noga med filter renare.
Tändning

XS 650 har ofta svag , problematiska tändspolar. Använd en ohmmeter för att läsa dina spolar eller ersätta dem med eftermarknaden spolar som är en bra uppgradering för XS. Byt ut dina spark-pluggar med spaltförsedda BP7ES pluggar och inspektera dina tändkablarna, byt vid behov. Se till att batteriet är laddat till 12,5-13,5 volt.
Valve Justeringar

Ta bort skydden Ventillyftare och mät ventilspelet med ett bladmått. Justera ventiler ventillyftare justeringar. Den XS är en lättillgänglig motor att arbeta på och ventil justeringar är så lätt som de kommer. Om du återuppväcka en gammal cykel och vill se till att du fräscha motorn, överväga att byta ventilfjädrarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109740.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.