Hur man byter olja i en 2006 Heritage Softail Classic

Harley-Davidson 2006 Heritage Softail drivs en tredelad motor, transmission och primärt drivsystem. Oljebyten krävs i 2.500-mil intervall för att hålla motorcykeln i ett hälsosamt tillstånd av låten. Medan de flesta motorcykel oljebyten är så så enkelt som tömning och påfyllning av motorns oljeförsörjning, måste den primära enheten och transmissionsoljor också ändras samtidigt. Även om detta innebär lite extra arbete på jobbet, kan det fyllas i av de flesta Softail ägare i en rimlig tid. Saker du behöver
Motorcykel stativ
3/8-tums insexnyckel
Hylsnyckel
5/8-tums socket
dräneringskärlet
Tätningsbrickor
Shop handduk
Momentnyckel
bandnyckel
Oljefilter
3 QTS. 20W-50 mc-grade olja
1 qt. Harley-Davidson transmissionsolja eller 85/-140 API GL5 växellådsolja
Torx T-27 och T40 skruvmejslar
Primary avtappningsplugg O-ring
1 qt. Harley-Davidson Primär Kedjehus Fluid eller typ D eller F fordonsindustrin automatisk transmissionsolja
Torx T-27 och T40 sockets
Visa fler instruktioner
1

Varm ditt arv Softail oljeförsörjning . Starta motorcykeln och ta det för en kort, fem minuters resa, sedan parkera motorcykeln på sidostödet och låt den svalna i ytterligare 10 minuter.
2

Placera Heritage Softail på ett stativ till håll den i upprätt, jämnt läge. Skruva bort oljan tanklock hand. Skruva överföring tanklocket, som ligger på höger sida av transmissionen, vänd mot framsidan av motorcykeln, med en 3/8-tums insexnyckel.
3

Skruva av motorolja avtappningspluggen från botten av motorn, som ligger längs en tvärbalk som löper mellan de nedre rambalkar nära svingarmen, med hjälp av en hylsnyckel och en 5/8-tums socket. Tappa ur motoroljan i ett uppsamlingskärl.
4

Skjut tätningsbricka av av motorns avtappningsplugg, torka sedan kontakten spets ren med en butik handduk. Placera en ny tätningsbricka på avtappningspluggen, skruva sedan avtappningspluggen i motorn för hand. Dra åt avtappningspluggen till 20 foot-pounds, med en momentnyckel och en 5/8-tums socket.
5

Skruva den cylinderformade oljefiltret från oljepumpen, som ligger på framsidan av motorn, med hjälp av en rem skiftnyckel. Släpp oljefiltret i din dräneringskärlet och att ingen olja kvar i oljepumpen rinna. Rengör oljepumpen och dess montering fläns med en handduk, och en del-rengöringsspray.
6

Häll 4 uns. av 20W-50 mc-motorolja i det nya oljefiltret. Sprid ett tunt lager olja runt oljefiltret gängor och monteringsytan. Skruva på oljefiltret på oljepumpen för hand tills den sitter stadigt. Dra åt filtret ytterligare 1/4-turn att låsa filtret på plats. Använd inte verktyg för att dra åt oljefiltret.
7

Fyll tanken motorolja, placerad under höger sida av sadeln, med 2,6 qts. av 20W-50 mc-motorolja. Skruva på oljelocket tank filler på plats för hand.
8

Skruva transmissionsolja avtappningspluggen från botten av växellådan, belägen mellan paret av stötdämpare monterade på undersidan av motorcykeln, med en hylsnyckel och en 5/8-tums socket. Tappa av växellådsolja i din tråget.
9

Skjut tätningsbricka bort av transmissionsolja avtappningspluggen, torka sedan kontakten spets ren med en butik handduk. Placera en ny tätningsbricka på avtappningspluggen, skruva sedan avtappningspluggen till växellådan för hand. Dra åt avtappningspluggen till 20 foot-pounds, med en momentnyckel och en 5/8-tums socket.
10

Fyll transmissionsaggregatet med 1 qt. av Harley-Davidson transmissionsolja eller 85/-140 API GL5 växellådsolja. Skruva på locket transmission filler på plats, med en 3/8-tums insexnyckel.
11

Skruva den runda kopplingen inspektionslucka bultarna från yttre primära enheten täcker, sitter på vänster sida av motorn , med en Torx T-27 skruvmejsel. Dra luckan kopplingen inspektion och packning bort från den primära locket för att avslöja kopplingsaggregatet.
12

Skruva den primära oljeavtappningspluggen, ligger direkt nedanför kopplingen inspektionslucka port, med en Torx T-40 skruvmejsel. Tappa den primära oljan i tråget.
13

Slip O-ringen från den primära oljeavtappningsskruven och ersätta den med en ny O-ring. Skruva bort avtappningspluggen i den primära luckan, med hjälp av en Torx T-40 skruvmejsel. Dra åt avtappningspluggen till 6 foot-pounds, med en momentnyckel och en Torx T-40 uttag.
14

Fyll primära Kedjehus med en liter av Harley-Davidson Primär Kedjehus Fluid eller typ D eller F fordonsindustrin automatisk transmissionsolja. Vätskenivån ska vara jäms med nedre delen av kopplingen församling, synligt genom kopplingen inspektionslucka.
15

tillbaka locket kopplingen inspektion och packning, med en Torx T-27 skruvmejsel. Dra åt kopplingen inspektionslucka bultar till 10 foot-pounds, med en momentnyckel och Torx T-27 uttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111294.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.