Så här ställer du flottörhöjd på en Mikuni CV förgasare

Finjustera Mikuni Konstant hastighet (CV) förgasare utrustat motorcykel är en balansgång att upprätthålla rätt bränslenivå kontra storleken på förgasare "olika munstycken. Även dessa strålar är den främsta energikällan från en fjärdedel till fullgas, kan bränslenivå betyder mycket prestanda vid låg hastighet, marschfart och full gas. Justeringar av bränslenivån görs genom att justera höjden på förgasaren interna flottar, som reglerar mängden bränsle som släpps in i förgasaren. Du måste vara helt bekväm med att ta bort och demontering dina förgasare för att utföra denna uppgift. Saker du behöver
Flat skruvmejsel
Container
stjärnskruvmejsel
Vernier skjutmått eller en flottör höjdritsmått Kundservice manuella
Spetstång
Visa mer Instruktioner
1

Förvandla din motorcykel bränsle ventilen till "Off" läge och dra bränsleledningar bort av förgasaren. Koppla loss förgasaren från motorcykelns luft box och motor. Dra förgasaren ut motorcykeln och ta bort vajrarna.
2

Skruva avloppet skruven på undersidan av förgasaren s float skål med en flat skruvmejsel. Tappa av bränslet som finns i float skål i en lämplig behållare. Dra åt avtappningsskruven, ta sedan bort float skål från förgasaren med en stjärnskruvmejsel för att komma flottören.
3

Vänd förgasaren över med flottören uppåt. Den tånge i centrum av flottören skall vila på toppen av flottörventilen utan komprimering av fjädern i slutet av ventilen. Om ventilen är komprimerad i denna position, luta förgasaren på sin sida för att lindra en del av trycket som genereras av vikten av flottören.
4

Ta bort packningen från förgasaren s float bowl parning yta. Mät avståndet mellan kanten av passytan till toppen av flottören, med hjälp av ett skjutmått mätare eller en flottör höjdritsmått. Jämför denna mätning till specifikationerna flottörhöjd finns i din motorcykel servicemanual.
5

justera flötet höjd och bränslenivå genom att böja metallen tang i mitten av flottören med ett par nål-näsa tänger. Böj tang ner - bort från flottörventilen - att sänka flottörhöjd och öka bränsle nivå. Böj tang upp och närmare flottörventilen att höja flottören höjd och minska bränslenivån. Mät flottörhöjd igen och göra nödvändiga justeringar tills flottörhöjd är inställd på att flyta höjd anges av servicehandboken.
6

Återkoppla float skål med en stjärnskruvmejsel. Sätt tillbaka förgasaren på din motorcykel, efter omvänd ordningsföljd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110319.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.