Hur får man mer kraft ur en 2001 Yamaha YZ125

Ett lager Yamaha 125-cc motorcykel är ganska snabb när du får tvåtaktsmotor i effektklass. Problemet med mindre tvåtakts cyklar är en brist på inneboende kraft när du accelererar ut ur långsammare hörn. Många ryttare och mekanik kompenserar genom att uppgradera olika lager komponenter. Dessa enkla modifieringar öka makten utan att offra top-end hastigheter i mid-range växlar. Din kunskap om grundläggande bult och skruvförband kombineras med några tillbehörsdelar att få mer effekt ur en 2001 Yamaha YZ125 motorcykel. Saker du behöver
Yamaha YZ125 servicemanualen
Metric verktyg
Mikuni förgasare racing kit
luftfilterpatron
Octane Booster Review Aftermarket avgaser och packning
Visa mer Instruktioner
Förgasare och bränsle
1

Parkera motorcykeln på sitt ställ. Koppla loss bränsleledningen och gasvajern från förgasaren. Dra lager 38 mm Mikuni förgasare från motorcykeln och ta den till din arbetsbänk.
2

Ta bort luftfiltret och kasta filterpatronen. Lossa flottörhuset från botten av förgasaren och häll eventuellt kvarvarande bränsle i din bensin kan.
3

Ta beståndet huvuddysan från undersidan av förgasaren och montera större jet från den Mikuni förgasare racing kit. Ta av förgasaren locket och ta våren stock avkastning och munstycksnålen ut. Installera den nya munstycksnålen och returfjäder ur racing kit.
4

ihop förgasaren med ny skål packningen och locket packningen från satsen. Installera en ny luftfilterpatron i luften renare och sätt tillbaka luftrenaren till förgasaren. Montera förgasaren på motorn och anslut bränsleledningen och gasvajer.
5

Lägg ett oktan booster som du blanda en sats av tvåtaktsbensin. Se till att inte överdriva andelen eller du riskerar att bränna kolven. Planera för att installera en ny filterpatron och lägga oktan booster varje gång du tävlar. Håll reservdelar till hands.
Exhaust och Sprocket
6

bort röret lager avgaser och ta den till en motorcykel affär. Få en eftermarknad avgasrör som passar din motorcykel och ger mindre mottryck och öka low-end effekt.
7

Montera en ny packning avgasrör på motorn. Montera det nya avgasröret på motorcykeln och dra åt mångahanda muttrarna ordentligt. Kom ihåg att kontrollera igen de många nötter nästa gång motorn har värmts upp och svalnat helt.
8

Följ anvisningarna i servicehandboken för att ta bort bakhjulet. Placera hjulet på din arbetsbänk och ta bort lager 49-tand bakdrev. Montera en 52-tand drevet på hjulet för att lägga low-end effekt. Detta offrar en viss toppfart som du kompensera genom att flytta upp tidigare i trånga banor. Hoppa över det här steget och bo med beståndet drevet för kurser med mer raka sektioner. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110945.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.